Βασίλης Μιχαλολιάκος: Το ρολόι του Πειραιά ξαναζωντανεύει

Newsbomb

Μετά το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο ξαναζωντάνεψε έπειτα από 14 χρόνια «σιωπής», ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος ανακοίνωσε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ένα ακόμη έργο-πραγματική έκπληξη για όλους τους Πειραιώτες και όχι μόνο.

Το έργο έχει να κάνει με την ανέγερση του ιστορικού Ρολογιού της πόλης του Πειραιά, αυτού του «αδικοσκοτωμένου ήρωα».

Για την ιστορία, το 1869 ο τότε Δήμαρχος Πειραιά, Δημήτριος Μουτζόπουλος, θεμελιώνει το κτίριο το οποίο προοριζόταν για χρηματιστήριο εμπορευμάτων.

Στην αμέσως επόμενη δημαρχιακή περίοδο, ο επανεκλεγείς Δήμαρχος συνεχίζει και ολοκληρώνει το οικοδόμημα και παράλληλα με δικές του δαπάνες τοποθετεί ένα ρολόι στον πύργο του. Δεν είναι άλλο φυσικά από το Ιστορικό Ρολόι του Πειραιά. Ένα ρολόι-συντροφιά για όλους τους Πειραιώτες, ένα ρολόι σύμβολο, ένα ρολόι που ο χτύπος του ακουγόταν σε όλον τον κεντρικό Πειραιά.

Το 1883 ο Δήμαρχος του Πειραιά, Αριστείδης Ομηρίδης Σκυλίτσης εγκαθιστά εκεί το Δημαρχείο του.

Κάποια χρόνια αργότερα όμως, το 1968, ο εγγονός του και συνονόματος, ως Δήμαρχος της πόλεως την περίοδο 1967-1974, αποφασίζει την κατεδάφιση και καταστροφή του κτιρίου και κατ' επέκταση του ρολογιού.

Σήμερα, 45 χρόνια μετά, άλλο ένα φάντασμα της ιστορίας του Πειραιά-μετά το Δημοτικό Θέατρο-μοιάζει να ζωντανεύει...

Τα χρήματα για την ανέγερση του ιστορικού ρολογιού του Πειραιά θα συγκεντρωθούν ύστερα από την πώληση οικοπέδου ιδιοκτησίας του Δήμου Πειραιά, το οποίο παρέμενε αναξιοποίητο εντός των ορίων του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη.

Σημειώνεται ότι το οικόπεδο θα πωληθεί στην αντικειμενική του αξία στον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη.

πηγή: piraeuspress.gr

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved