Διακινούσαν από τη Θεσσαλονίκη λαθραία ποτά στη Βουλγαρία

Newsbomb

Εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείται στη διακίνηση λαθραίων ποτών από τη Βουλγαρία στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, εξάρθρωσαν οι διωκτικές αρχές.

Μετά από αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα, ηλικίας 28, 43, 46, 49, 51 και 59 ετών, μεταξύ των οποίων και δύο ηγετικά στελέχη της ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, από τα μέσα του 2012 η ομάδα δραστηριοποιούνταν στην παρασκευή και παράνομη εισαγωγή λαθραίων οινοπνευματωδών ποτών (ουίσκι, βότκα, τζιν) και αλκοόλης από τη Βουλγαρία, τα οποία στη συνέχεια διένειμαν με δύο φορτηγά αυτοκίνητα σε κάβες της Θεσσαλονίκης και σε άλλους πελάτες – επιχειρηματίες ανά την Ελλάδα.

Στην αποθήκη του 51χρονου μέλους της ομάδας, στα Λαγυνά Θεσσαλονίκης, αποκολλούσαν με θερμαντικά μηχανήματα την, βουλγαρικής προέλευσης, ταινία ασφαλείας και τις ετικέτες των αλκοολούχων ποτών, επικολλώντας στη συνέχεια πλαστές ετικέτες με ελληνική γραφή, προκειμένου να διατεθούν στην αγορά ως νόμιμα προϊόντα.

Για τη διευκόλυνση της παράνομης δραστηριότητάς τους, χρησιμοποιούσαν φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο ήταν γεμάτο με καυσόξυλα, προκειμένου να κρατούν επιμελώς κρυμμένα τα λαθραία ποτά.

Σε έρευνες που έγιναν στην αποθήκη και το φορτηγό κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων περίπου 3.500 λίτρα αλκοόλης, πάνω από 2.500 φιάλες λαθραίων αλκοολούχων ποτών και πλήθος άδειων μπουκαλιών και πλαστών ετικετών.

Εκτιμάται από τις αρχές πως οι διαφυγόντες δασμοί – φόροι για το ελληνικό δημόσιο υπερβαίνουν τα 5.000.0000 ευρώ.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved