Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον Πέτρο Κωστόπουλο

Newsbomb

Ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο και μη καταβολή εισφορών προς το ΙΚΑ συνολικού ύψους 350.000 ευρώ άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας σε βάρος του πρώην εκδότη, Πέτρου Κωστόπουλου.

Η δίωξη είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο Πέτρος Κωστόπουλος οδηγήθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, από όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για αύριο το πρωί στις 9:00 και αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του παρουσιαστή, το συγκεκριμένο χρέος προκύπτει ως εξής:

- Τα 200.000 ευρώ είναι από τα μισθώματα της εταιρίας ΙΜΑΚΟ που δεν έχουν καταβληθεί στον ιδιοκτήτη του κτιρίου που στεγαζόταν. Τα χρήματα αυτά ο ιδιοκτήτης τα έχει εκχωρήσει στο δημόσιο.

- Οι 150.000 ευρώ προέρχονται από εισφορές προς το ΙΚΑ . Οι εισφορές αυτές προέρχονται, σύμφωνα με την πλευρά του παρουσιαστή, από την περίοδο που οι εργαζόμενοι, λόγω μη καταβολής προφανώς των χρημάτων τους, είχαν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και ο εκδότης είχε ήδη προχωρήσει στη δικαστική διαδικασία για να κηρύξει πτώχευση η ΙΜΑΚΟ. Μάλιστα τα χρέη αυτά φέρεται ότι προσπάθησε να τα ρυθμίσει και αυτή τη χρονική στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία.

Πληροφορίες από τις ίδιες πηγές αναφέρουν πως τον Φερβουάριο του 2012 τα συνολικά χρέη της εταιρίας ήταν 6,5 εκατομμύρια. Όμως ο εκδότης φέρεται να πούλησε δυο σπίτια και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Σφαίρα» και ουσιαστικά να τα «μηδένισε».

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στον εισαγγελέα τώρα ο Πέτρος Κωστόπουλος

Συνελήφθη ο Πέτρος Κωστόπουλος

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved