Ευσταθόπουλος: Η παραπομπή Πελεγρίνη «σωσίβια λέμβος» για τον υπουργό

Newsbomb

Την ανάκληση της παραπομπής του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πειθαρχικό ζητά από τον υπουργό Παιδείας ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού) Στάθης Ευσταθόπουλος.

Η παραπομπή του κ. Πελεγρίνη, τονίζει ο κ. Ευσταθόπουλος, «χρησιμοποιείται προσωπικά από τον Υπουργό Παιδείας ως σωσίβια λέμβος για τη συγκάλυψη των τεράστιων πολιτικών ευθυνών του, οι οποίες προκύπτουν από την πλήρη αποτυχία του σε σειρά σημαντικών ζητημάτων στο χώρο ευθύνης του».

Αναλυτικά η απόφαση της ΠΟΣΔΕΠ:

«Ο Υπουργός Παιδείας παρέπεμψε πριν μερικές μέρες στο Πειθαρχικό τον Πρύτανη του εμβληματικού και αρχαιότερου Πανεπιστημίου της χώρας, Καθηγητή κ. Θεοδόση Πελεγρίνη.

Η ενέργεια αυτή, όμοια της οποίας δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά, είναι απαράδεκτη και οξύνει περαιτέρω τις σχέσεις του Πανεπιστημιακού χώρου με το Υπουργείο Παιδείας. Το άμεσο πρόβλημα λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών δε μπορεί να λυθεί με τέτοιου είδους ακραίες ενέργειες αλλά μόνο με συναίνεση και διάλογο με βάση συγκεκριμένες προτάσεις.

Η ενέργεια της παραπομπής του κ. Πελεγρίνη -που μετατρέπεται σε αποδιοπομπαίο τράγο- καταδικάζεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από το σύνολο της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, συνεπώς και από την ΠΟΣΔΕΠ, αφού χρησιμοποιείται προσωπικά από τον Υπουργό Παιδείας ως σωσίβια λέμβος για τη συγκάλυψη των τεράστιων πολιτικών ευθυνών του, οι οποίες προκύπτουν από την πλήρη αποτυχία του σε σειρά σημαντικών ζητημάτων στο χώρο ευθύνης του.

Η ΠΟΣΔΕΠ καλεί τον Υπουργό Παιδείας να ανακαλέσει την Πράξη Παραπομπής και να μείνει προσηλωμένος στις αρχές του διαλόγου, ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση για την εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων».

Διαβάστε επίσης:

Ευσταθόπουλος:Βαρύ «κατηγορώ» στον υπουργό για την παραπομπή Πελεγρίνη

Ευσταθόπουλος: Έκκληση στον Υπ. Παιδείας για συνέχιση του διαλόγου

Ευσταθόπουλος: Αυθαίρετες οι παρεμβάσεις του υπουργού Παιδείας

«Αν ο υπουργός θεωρεί ότι η Βουλή νομοθετεί νύχτα, τι κάνει 2 χρόνια»

Χάνεται το εξάμηνο σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ - Στο πειθαρχικό ο Πελεγρίνης

Στο πειθαρχικό ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεοδόσης Πελεγρίνης

Νέα απεργία σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ

Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι διοικητικοί του ΕΜΠ

Μέσα στην ημέρα οι φοιτητές θα γνωρίζουν αν θα χάσουν το εξάμηνό τους

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved