ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πειραιάς τίμησε τον Προστάτη - Άγιο Σπυρίδωνα (Pics+video)

Ο Πειραιάς τίμησε τον Προστάτη - Άγιο Σπυρίδωνα (Pics+video)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ο Πειραιάς τίμησε τον Πολιούχο του, Άγιο Σπυρίδωνα, σήμερα λίγο πριν τις 11.00 το πρωί.

Πλήθος πιστών έφτασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, στην Ακτή Μιαούλη και σε πνεύμα κατάνυξης και αγαλλίασης προσκύνησε την εικόνα του Προστάτη του Πειραιά.

ag2

Τα πλοία δεν σταμάτησαν να σφυρίζουν στο μεγάλο λιμάνι ενώ η μπάντα του Δήμου και η Φιλαρμονική του Λιμενικού με τη μουσική τους ενίσχυαν το ήδη εορταστικό κλίμα.

ag11

Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Πειραιώς, κ.κ. Σεραφείμ, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία ενώ ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ag16

Οι Πειραιώτες τιμώντας τον Άγιο συνόδευσαν την πομπή σε όλη τη διαδρομή από την Ακτή Μιαούλη, τη Δευτέρας Μεραρχίας, την Ηρώων Πολυτεχνείου έως την Βασιλέως Γεωργίου.

Η σημερινή ημέρα είναι γιορτή για τον Πειραιά και σε αυτή τη γιορτή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ Ιωάννης Τραγάκης, ο Υπουργός Παιδείας, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων, κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων, κ. Παναγιώτης Μελάς και ο Βουλευτής Β' Πειραιά, κ. Αναστάσιος Νεράτζης.

πηγή: piraeuspress.gr