ΕΛΛΑΔΑ

Απολογείται σήμερα το απόγευμα ο Χάρης Τομπούλογλου

Απολογείται σήμερα το απόγευμα ο Χάρης Τομπούλογλου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα το απόγευμα η απολογία του πρώην προέδρου του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» στην ανακρίτρια Διαφθοράς για τη μίζα των 25.000 ευρώ από διαφημιστική εταιρεία που είχε αναλάβει έργο για το νοσοκομείο μετά από διαγωνισμό.


Η ογκωδέστατη δικογραφία, όμως, σε βάρος του Χάρη Τομπούλογλου είναι καταπέλτης και ο πρώην πρόεδρος κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης κατ' επάγγελμα και κατά σε συνήθεια σε βαθμό κακουργήματος και παθητική δωροδοκία.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία και αναφέρει και δημοσίευμα σαββατιάτικης εφημερίδας, ο Χάρης Τομπούλογλου ακούγεται να λέει στον ενδιάμεσο της εταιρείας τη φράση: «Εγώ δεν είμαι ο μ...ς, αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. 'Η θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και στο σύμβουλο του υπουργείου με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία ή θα καταγγείλω το διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω».

Τα στοιχεία που έδωσαν οι αστυνομικές αρχές σε βάρος του πρώην προέδρου προήλθαν από άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του και από τη βιντεοσκόπηση του με κρυφή κάμερα από τον ενδιάμεσο της εταιρείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Χάρης Τομπούλογλου όχι μόνο απειλούσε την εν λόγω εταιρεία με έκπτωσή της από το έργο, αν δεν του κατέβαλε 30.000 ευρώ -που εν συνεχεία έπεσαν με «παζάρια» στις 25.000 - ως δώρο», αλλά και υποσχόταν ότι, εφόσον πάρει χρήματα, θα έδινε κι άλλες δουλειές.

Σύμφωνα με βίντεο που υπάρχει στη δικογραφία, ο Χάρης Τομπούλογλου στις 9 Δεκεμβρίου σε συνάντησή του με τον ενδιάμεσο καταγράφηκε να λέει: «Πρέπει να έχω μία οριστική απάντηση από αυτούς. Και αν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα λεφτά σε εμένα και τον Μ. (σ.σ. γιατρός ) θα τους δώσω και άλλες δουλειές».

Λίγες μέρες μετά στις 14 Δεκεμβρίου ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου φέρεται να πιέζει τον ενδιάμεσο, καθώς τον ενημερώνει ότι πλησιάζει η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Αγλαΐα Κυριακή. «Την Τρίτη έχω ΔΣ, πρέπει να έχουμε κίνηση πριν, αν υπάρχει διάθεση. Ευχαριστώ». Γράφει ο Χάρης Τομπούλογλου.

Διαβάστε επίσης:

Το Σάββατο απολογείται ο Τομπούλογλου

Εκτός Εθνικής Τράπεζας ο Τομπούλογλου

Στον ανακριτή ο Χάρης Τομπούλογλου

Οι ψιλικατζήδες Χάρης και Λιάπης

Τα γιαούρτια σε Άδωνι και Τομπούλογλου

Στον εισαγγελέα ο Χάρης Τομπούλογλου

Διεγράφη από τη ΝΔ ο διοικητής του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού