ΕΛΛΑΔΑ

Ομόφυλοι φιλήθηκαν... με πρόφαση τη διαμαρτυρία κατά του Σεραφείμ

Ομόφυλοι φιλήθηκαν... με πρόφαση τη διαμαρτυρία κατά του Σεραφείμ

Κατηγορούν την Εκκλησία για σκοταδισμό και μεσαιωνικές χίμαιρες, ενώ ασχημονούν απέναντι στην πίστη εκατομμυρίων Ορθοδόξων.

Την ημέρα που αποτελεί το απαύγασμα της Ορθόδοξης Πίστης του Τριαδικού και Ομοούσιου Θεού, επέλεξαν για να «διαμαρτυρηθούν» δεκάδες ομόφυλα ζευγάρια.

Με πρόσχημα την αντίθεσή τους στις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος επανειλημμένα έχει ταχθεί εναντίον του συμφώνου συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, και αποκρύπτοντας τους πραγματικούς τους στόχους, δεκάδες ζευγάρια βρέθηκαν στον Πειραιά, όπου κατά τη διάρκεια της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων μοίραζαν στον κόσμο φυλλάδια, τα οποία έγραφαν ότι «Η αγάπη ΔΕΝ είναι αμαρτία», ενώ την ώρα που ο Τίμιος Σταυρός έπεφτε στη θάλασσα, αντάλλαζαν «συμβολικά» φιλιά στο στόμα.

Η κίνηση αυτή, ήταν σύμφωνα με τους ίδιους, μία κίνηση αγάπης, ένα μήνυμα αποδοχής. Όμως, η επιλογή τους να διαμαρτυρηθούν τη συγκεκριμένη ημέρα και στο συγκεκριμένο σημείο, μόνο ως κίνηση αγάπης δεν μπορεί να εκληφθεί. Αντιθέτως, το γεγονός ότι επέλεξαν την ημέρα των Θεοφανείων, δείχνει ότι οι ίδιοι οι διαμαρτυρόμενοι όχι μόνο δεν σεβάστηκαν ούτε τον τόπο, ούτε τη στιγμή, αλλά σε αντίθεση με εκείνους που δέχονται τα πυρά τους, είναι αυτοί που μάλλον διακατέχονται από εμπάθεια και μισαλλοδοξία.

Η επιλογή του Μητροπολίτη Σεραφείμ, τον οποίον έχουν δαιμονοποιήσει ως δήθεν διώκτη τους, είναι ενδεικτική της «ελευθερίας», την οποία επικαλούνται και δήθεν προασπίζονται. Ο Μητροπολίτης είναι γνωστό ότι αποτελεί «κόκκινη σημαία» για την κοινότητα των gay, όχι επειδή είναι «ρατσιστής» και «ομοφοβικός», όπως τον κατηγορούν, αλλά επειδή είναι από τους λιγοστούς ιεράρχες, που τολμούν να στηλιτεύσουν τις συντεχνίες που πολλές φορές κρύβονται πίσω από αθώα προσωπεία, όπως αυτό της «ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας».

Με την προκλητική τους αυτή κίνηση, δεν στόχευαν στην αντιπαράθεση με τον Πειραιώς, αλλά στην προσβολή των θρησκευτικών συμβόλων. Αλλιώς θα επέλεγαν να διαμαρτυρηθούν μία καθημερινή έξω από τη Μητρόπολη Πειραιώς.

Οι άνθρωποι αυτοί που δεν σεβάστηκαν την πίστη εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι βέβαια οι ίδιοι που κλείνουν επιδεικτικά τα μάτια απέναντι σε πραγματικά εγκλήματα που λαμβάνουν καθημερινά χώρα. Κλείνουν τα μάτια τους και στρουθοκαμηλίζουν στη χρήση ναρκωτικών, στην εκπόρνευση, στον αλκοολισμό, στον τζόγο, εικόνες που καθημερινά προβάλλονται και αποθεώνονται στις τηλεοράσεις.

Μιλούν για πογκρόμ και ρατσισμό, όταν οι ίδιοι κατακρίνουν κάποιον απλά και μόνο επειδή έχει αντίθετη άποψη. Μιλούν για ελευθερία λόγου, όταν οι ίδιοι μη δεχόμενοι την κριτική εναντίον τους, επιβάλλουν με το «έτσι θέλω» τις επιλογές τους ως αυτονόητες και φυσιολογικές. Μιλούν αυτοί για αγάπη και αποδοχή, όταν η ρητορική τους είναι έμπλεη απαξίωσης και μίσους.

Μιλούν για δικαιώματα, εκείνοι που δεν δίστασαν να εκμεταλλευθούν επικοινωνιακά μία από τις σημαντικότερες εορτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας-η οποία ακόμα και αν δεν τους αφορά προσωπικά, σίγουρα αφορά πολλά εκατομμύρια Ελλήνων πιστών-προκειμένου να προπαγανδίσουν υπέρ των απόψεων τους.

Αν μη τι άλλο είναι μάλλον άστοχο, εκείνοι που κατηγορούν την Εκκλησία για σκοταδισμό και μεσαιωνικές χίμαιρες, να επιλέγουν τέτοιες προκλητικές μεθόδους και να τραβούν την προσοχή με πρόσχημα τη διαμαρτυρία απέναντι στην πίστη εκατομμυρίων πιστών, απέναντι στην «επιφάνεια» του Χριστού.

Διαβάστε επίσης:

Πειραιάς: Ομοφυλόφιλοι φιλήθηκαν απέναντι από τον Σεραφείμ (pics)

Με λαμπρότητα o εορτασμός των Θεοφανείων στον Πειραιά (pics+vid)

Πειραιάς: Τα συγκλονιστικά λόγια ενός βατραχανθρώπου (vid)