ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος για τις δύο φοιτήτριες που «χάθηκαν» στα Μάλγαρα

Θρήνος για τις δύο φοιτήτριες που «χάθηκαν» στα Μάλγαρα

Το μεσημέρι θα γίνει στο Αγρίνιο, η κηδεία της 20χρονης φοιτήτριας της Νομικής Κομοτηνής

Συγγενείς, φίλοι, συμφοιτητές, αλλά και πλήθος κόσμου συνόδευσαν το απόγευμα της Τετάρτης στην τελευταία της κατοικία, την 23χρονη φοιτήτρια που έχασε τη ζωή της μετά τη σύγκρουση του υπεραστικού λεωφορείου με νταλίκα στην Εγνατία οδό, κοντά στα διόδια των Μαλγάρων.

Νωρίτερα είχε ψαλεί η εξόδιος ακολουθία στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο Μεσολόγγι.

Σε ψήφισμα που εξέδωσε το τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο οποίο φοιτούσε η 23χρονη φοιτήτρια, τονίζεται ότι «η Ειρήνη με την καθημερινή της παρουσία στις αίθουσες, την επιμέλεια και συνέπειά της, την έμφυτη ευγένεια που τη διέκρινε και το χαμογελαστό της πρόσωπο θα μείνει σε όλους αξέχαστη».

thimatroxaioy

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ 20ΧΡΟΝΗΣ

Το μεσημέρι θα γίνει από τον νέο ιερό ναό Αγίου Χρυσοφόρου στο Αγρίνιο, η κηδεία της 20χρονης φοιτήτριας της Νομικής Κομοτηνής, που έχασε τη ζωή της στο ίδιο τροχαίο. Μάλιστα, στη γειτονιά της 20χρονης Αγγελικής, στην περιοχή του παλαιού νοσοκομείου του Αγρινίου, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως χάθηκε τόσο ξαφνικά.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Σύμφωνα με την Τροχαία, το λεωφορείο έπεσε στο πίσω μέρος φορτηγού, με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, που ήταν σταθμευμένο στο δεξί μέρος του δρόμου χωρίς σήμανση.

Ο οδηγός της νταλίκας συνελήφθη ενώ ο οδηγός του ΚΤΕΛ τραυματίστηκε σοβαρά στα πόδια.

Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν οχτώ ασθενοφόρα, και μετέφεραν τους τραυματίες σε εφημερεύοντα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ αργότερα έγινε γνωστό ότι οι δύο κοπέλες έχασαν τη ζωή τους.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ

"Το ταξίδι ήταν μεγάλο και οι περισσότεροι επιβάτες κοιμόμασταν. Ξαφνικά αισθάνθηκα το τράνταγμα από τη σύγκρουση. Ο οδηγός του λεωφορείου φάνηκε πως δεν αντέδρασε καθόλου.

Δε μπορώ να καταλάβω τι συνέβη" λέει στο ThessToday η Ξένια Αλμπάνη.

Η 18χρονη φοιτήτρια της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού κατάγεται από το Μεσολόγγι και συγκεκριμένα από το Νεοχώρι, από όπου ξεκίνησε για να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και να συνεχίσει τις σπουδές της μετά τη διακοπή των εορτών.

"Καθόμουν ακριβώς στη μέση. Από εκεί μέχρι και μπροστά, το λεωφορείο έγινε ένα με τη νταλίκα. Με αυτό που συνέβη, ήταν θαύμα το ότι δεν υπήρχαν περισσότεροι νεκροί" δηλώνει η 18χρονη στο ThessToday.

Όπως αναφέρει, το λεωφορείο ήταν γεμάτο, αλλά κάποιοι από τους επιβάτες κατέβηκαν στην Κοζάνη. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της νεαρής φοιτήτριας "ο οδηγός του λεωφορείου οδηγούσε περίεργα. Κοντά στα Γιάννενα πήρε μια ανοιχτή στροφή με μεγάλη ταχύτητα, ενώ στα τούνελ της Καστανιάς πήγε να κάνει προσπέραση σε ένα τζιπάκι που ήταν μπροστά μας. Είναι περίεργο αυτό που συνέβη, καθώς έγινε στην ευθεία, λίγο πριν τα διόδια, σε ένα σημείο με καλή ορατότητα" καταλήγει η Ξένια Αλμπάνη.

Διαβάστε επίσης:

Σύγκρουση νταλίκας με ΚΤΕΛ - 15 τραυματίες

Δύο νεκρές σε τροχαίο με νταλίκα και ΚΤΕΛ στα Μάλγαρα (φωτο)

Θρήνος στην κηδεία της 22χρονης που σκοτώθηκε στα Μάλγαρα

Συγκλονιστική μαρτυρία φοιτήτριας για το τροχαίο στα Μάλγαρα