ΕΛΛΑΔΑ

Στις φυλακές οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής (pics+vids)

Στις φυλακές οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής (pics+vids)

Στις φυλακές οδηγήθηκαν σήμερα οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής -Ευστάθιος Μπούκουρας, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους.

Οι κατηγορίες αφορούν και για τους τρεις ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι Γερμενής και Ηλιόπουλος οδηγήθηκαν συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ στο Ναύπλιο οδηγείται ο Στάθης Μπούκουρας.

Οι τρεις βουλευτές της Χ.Α. κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με σύμφωνη γνώμη των ανακριτριών και του αρμόδιου εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, που μεταξύ άλλων δέχτηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι βουλευτές είχαν αυξημένη ευθύνη για τη δράση του κόμματος και την κατεύθυνση που δίνεται σε ενέργειες ρατσιστικές και ξενοφοβικές.

Capture

Ο κ. Μπούκουρας αρνήθηκε τις κατηγορίες οι οποίες του αποδίδονται και ισχυρίστηκε, όπως αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα, ότι δεν ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής αλλά φίλος, καθώς προέρχεται από άλλο πολιτικό χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι τα μισά από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας -εννιά από τους 18- είναι αντιμέτωποι με βαρύ κατηγορητήριο, ενώ κρατούνται ήδη στις φυλακές ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, όπως και οι Χρήστος Παπάς και Γιάννης Λαγός, ενώ προσωρινά ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους έχουν αφεθεί οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.

Διαβάστε επίσης:

Στις φυλακές Ναυπλίου ο Μπούκουρας, στον Κορυδαλλό Γερμενής-Ηλιόπουλος

Ύποπτοι για τη διάπραξη και νέων αδικημάτων Γερμενής και Ηλιόπουλος

Ένταση έξω από το Εφετείο μεταξύ Κασιδιάρη και δημοσιογράφων(pics&vid)

Στη φυλακή Γερμενής και Ηλιόπουλος - Σήμερα η απολογία Μπούκουρα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν Γερμενής και Ηλιόπουλος - Ένταση στο Εφετείο