ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Διακινούσαν παράνομα ναρκωτικά χάπια

Ρόδος: Διακινούσαν παράνομα ναρκωτικά χάπια

Πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις φαρμακοποιοί, κατηγορούνται για υπόθεση παράνομης διακίνησης ναρκωτικών χαπιών στη Ρόδο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, απάτης, κλοπής, κατοχής, διακίνησης και παράνομης χορήγησης ναρκωτικών χαπιών, καθώς και παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ένας 50χρονος Έλληνας, ένας 31χρονος Βούλγαρος και τρεις φαρμακοποιοί ηλικίας 39, 50 και 42 ετών. Οι τέσσεροι πρώτοι έχουν συλληφθεί.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα δυο τελευταία χρόνια ο 50χρονος πλαστογραφούσε ιατρικές συνταγές ναρκωτικών χαπιών, τα οποία αγόραζε παράνομα και τα διακινούσε σε τοξικομανείς του νησιού.

Ο Βούλγαρος, σε επτά περιπτώσεις, αγόρασε ναρκωτικά χάπια χρησιμοποιώντας τις πλαστογραφημένες συνταγές για λογαριασμό και κατ' εντολή του 50χρονου.

Παράλληλα, οι κατηγορούμενοι φαρμακοποιοί εκτελούσαν παράτυπα τις πλαστογραφημένες ιατρικές συνταγές χορηγώντας ναρκωτικά χάπια σε άτομα που δεν τα δικαιούνταν.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στην κατοικία και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 50χρονου:

• Τετρακόσια τριάντα επτά ναρκωτικά χάπια τα οποία κατείχε παράνομα και σκόπευε να διακινήσει σε τοξικομανείς

• Τρία δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων τρίτων προσώπων τα οποία κατείχε παράνομα και χρησιμοποιούσε για την πλαστογράφηση των συνταγών. Σημειώνεται ότι για δυο από τις εν λόγω ταυτότητες είχε δηλωθεί απώλεια, ενώ για την τρίτη είχε καταγγελθεί κλοπή

• Εννέα σφραγισμένα στελέχη συνταγών έτοιμα προς εκτέλεση

• Δεκατέσσερις φιάλες ποτών στις οποίες δεν υπήρχε ειδική ταινία φορολογίας οινοπνεύματος

• Ένα κινητό τηλέφωνο

Στην κατοικία του 31χρονου βρέθηκαν 90 ναρκωτικά δισκία τα οποία κατείχε παράνομα

Στα φαρμακεία ιδιοκτησίας του 39χρονου, του 50χρονου και του 42χρονου εντοπίστηκαν αντίστοιχα 145, 104 και 88 εκτελεσμένες πλαστές ιατρικές συνταγές χορήγησης ναρκωτικών χαπιών.

Υπολογίζεται ότι χορηγήθηκαν και διακινήθηκαν παράνομα πάνω από 40.000 ναρκωτικά χάπια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.