ΕΛΛΑΔΑ

Πένθος για το 7χρονο κορίτσι που «έσβησε»

Πένθος για το 7χρονο κορίτσι που «έσβησε»

Στο πένθος βυθίστηκε ο Σοκαράς από τον ξαφνικό θάνατο 7χρονου κοριτσιού που άφησε την τελευταία του πνοή χθες το πρωί στη Μονάδα Παίδων του Πανεπιστημιακού και κηδεύθηκε το απόγευμα.

Η μικρή Νικητούλα Σταυρουλάκη η οποία φοιτούσε στο ειδικό σχολείο της Πόμπιας και ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή για επιληψία, παρουσίασε προχθές πυρετό, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Χάρακα όπου ξαφνικά άρχισε να έχει πυρετικούς σπασμούς.

Της χορηγήθηκαν φάρμακα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο Βενιζέλειο και στη συνέχεια στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ όπου διασωληνώθηκε και κατέληξε χθες το πρωί.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Χάρακα Νίκος Δρακωνάκης είπε στην εφημερίδα "Πατρίς": "Το παιδί το παρακολουθούσε γιατρός στην Αθήνα και μάλιστα του είχε μειώσει τις δόσεις της αγωγής για την επιληψία γιατί είχε πολύ καιρό να κάνει επιληπτική κρίση. Το παρακολουθούσε όμως τακτικά και παιδίατρος του Κέντρου Υγείας Χάρακα και το είχε μάλιστα εξετάσει την περασμένη Τετάρτη. Προχθές το μεσημέρι οι γονείς του το έφεραν και πάλι στο κέντρο, δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα εκτός από λίγο πυρετό και του έδωσε αντιπυρετικό. Ωστόσο είπε στους γονείς να το μεταφέρουν στο Βενιζέλειο και εκείνοι προτίμησαν να το πάνε την επόμενη μέρα που εφημέρευε το ΠΑΓΝΗ".

Σύμφωνα με το διευθυντή του Κέντρου Υγείας το κοριτσάκι, 2 παρά το μεσημέρι, άρχισε να κάνει πυρετικούς σπασμούς. Ο γιατρός του Κ.Υ. επικοινώνησε με το Βενιζέλειο και οι γιατροί έδωσαν οδηγίες για τα φάρμακα που έπρεπε να του χορηγηθούν ενώ εκλήθη άμεσα και ασθενοφόρο για την μεταφορά του. Η 7χρονη μεταφέρθηκε συνοδεία γιατρών στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ, δηλαδή με προβλήματα στην αντίληψη και πολύ χαμηλή πίεση. Από εκεί μεταφέρθηκε στην ίδια κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ όπου διασωληνώθηκε και κατέληξε χθες στις 9 το πρωί.

Ο κ. Δρακωνάκης μας είπε: “Δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς τα ακριβή αίτια του θανάτου του παιδιού αφού δεν έγινε νεκροψία και κηδεύθηκε χθες”.

Ο ίδιος ανέφερε ότι από την πλευρά τους έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να βοηθήσουν το παιδί.

Πηγή: cretalive.gr