ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες για την εγκληματική οργάνωση εκβιαστών

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες για την εγκληματική οργάνωση εκβιαστών

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εκβιαστών και τοκογλύφων, η οποία εξαρθρώθηκε πριν λίγες ημέρες από την ΕΛΑΣ.


Σήμερα, απολογήθηκαν -μετά την προθεσμία που είχαν πάρει- ο Ηρακλειώτης δικηγόρος και ένας γεωπόνος, που φέρονται να ενέχονται στο κύκλωμα, και οι οποίοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Μετά την απολογία τους, ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια αποφάσισαν την προφυλάκιση του γεωπόνου, ενώ ο δικηγόρος αφέθηκε ελεύθερος, με εγγύηση 80.000 ευρώ και την υποχρέωση να παρουσιάζεται στην αστυνομία μέσα στο πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

Οι συνήγοροι του δικηγόρου ανέφεραν ότι η σύλληψή του δεν συνιστά ενοχή, λέγοντας ότι έπραξε το καθήκον του στο πλαίσιο συγκεκριμένης εντολής που είχε λάβει από τον πελάτη του.

Εξάλλου, το βράδυ της Κυριακής και ύστερα από μαραθώνια προανακριτική διαδικασία προφυλακίστηκαν δυο από τους άλλους τέσσερις κατηγορούμενους, ενώ οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι. Ειδικότερα, με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο φερόμενος ως εγκέφαλος της οργάνωσης και ο υπάλληλος της ΔΕΗ, ενώ οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ για τον καθένα, καθώς και απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Στον Ανακριτή οι 6 της Κρητικής μαφίας