ΕΛΛΑΔΑ

ΠΙΣ: Συμμετοχή των γιατρών στην απεργία της 9ης Απριλίου

ΠΙΣ: Συμμετοχή των γιατρών στην απεργία της 9ης Απριλίου

Συμμετοχή στην απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 9 Απριλίου, ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ενάντια στην πολιτική των απολύσεων, της διαθεσιμότητας και της αποδόμησης του Δημόσιου τομέα της Υγείας, της Παιδείας, της Δημόσιας Διοίκησης.


«Η πολιτική του περιορισμού βασικών τομέων του δημοσίου, όπως είναι η Υγεία και η Παιδεία, θέτει στο περιθώριο μεγάλες κοινωνικές ομάδες και οδηγεί σε μαρασμό και αποσύνθεση ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος και τις υποχρεώσεις της Πολιτείας προς τους κατοίκους της χώρας μας» τονίζει ο ΠΙΣ σε ανακοίνωσή του.

«Εάν αυτή η πολιτική δεν σταματήσει πάραυτα, σε μία εποχή κατά την οποία η χώρα μας μετρά τρία εκατομμύρια ανασφάλιστους κατοίκους και σημειώνει πολύ υψηλή ανεργία, είναι σίγουρο ότι η κοινωνία μας, η οποία έχει εξαντλήσει τις αντοχές της, θα οδηγηθεί στο τέλμα και την καταστροφή.

Ο ΠΙΣ καλεί, τέλος, τους γιατρούς να σταθούν αλληλέγγυοι με τους άλλους κοινωνικούς φορείς, να παλέψουν «προκειμένου να σταματήσει η καταστροφική πορεία της χώρας για να δούμε την κοινωνία να επιβιώνει και να αναπτύσσεται».

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αλλά η Ελλάδα δεν γιορτάζει...

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων