Αναστάτωση στη ΔΕΗ λόγω των "κλεμμένων" εγγράφων

Στη Βουλή φέρνει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κα. Ντόρα Μπακογιάννη το θέμα
1'

Αναστάτωση έχει προκληθεί στη ΔΕΗ από τις καταγγελίες ότι, κλάπηκαν έγγραφα και στοιχεία που αφορούν τις χρηματοδοτήσεις της Επιχείρησης προς την ΓΕΝΟΠ, που ελέγχονται από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Η ΔΕΗ αναφέρει πως ήδη διεξάγεται εσωτερική έρευνα για το θέμα, το οποίο αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα. Ήδη έχει συγκροτήσει Επιτροπή έρευνας, επικεφαλής της οποίας ορίστηκε Γενικός Διευθυντής.

Το ζήτημα προέκυψε από καταγγελία συνεργατών του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για απώλεια εγγράφων σχετιζομένων με έλεγχο που διενεργούν αναφορικά με την κάλυψη δαπανών συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Η ΔΕΗ επισημαίνει ότι "στο βαθμό που, μεταξύ των απωλεσθέντων εγγράφων, περιλαμβάνονται έγγραφα που έχουν ήδη χορηγηθεί, αυτά θα διατεθούν άμεσα και εκ νέου, δεδομένου ότι τα αντίστοιχα πρωτότυπα παραμένουν πάντοτε στα αρχεία της Επιχείρησης".

Το θέμα φέρνει στη Βουλή η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κα. Ντόρα Μπακογιάννη.

Ρωτά την υπουργό Περιβάλλοντος κα. Τίνα Μπιρμπίλη, αν όταν έστειλε τα στοιχεία στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης γνώριζε ότι είχαν κλαπεί στοιχεία που αφορούν τις χρηματοδοτήσεις και αν προτίθεται να παραπέμψει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.