ΕΛΛΑΔΑ

Η Costa Navarino βραβεύθηκε για τις περιβαλλοντικές πρακτικές

Η Costa Navarino βραβεύθηκε για τις περιβαλλοντικές πρακτικές

Ως διεθνές πρότυπο για καλές περιβαλλοντικές πρακτικές αναγνωρίστηκε η Costa Navarino από το World Travel and Tourism Council, καθώς βραβεύτηκε στην κατηγορία «Destination» των Tourism for Tomorrow Awards 2014, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση.

Η Costa Navarino, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, ξεχώρισε ανάμεσα σε υποψηφιότητες εταιρειών και οργανισμών από 56 χώρες συνολικά και αναγνωρίστηκε ως διεθνές πρότυπο για καλές περιβαλλοντικές πρακτικές.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε προχθές στην κινεζική πόλη Χαϊνάν και η Costa Navarino βραβεύθηκε μπροστά σε ένα ευρύ κοινό απαρτιζόμενο από ορισμένες από τις πιο σημαντικές εταιρείες στον τομέα του τουρισμού, καθώς και από εκπροσώπους της κινεζικής κυβέρνησης και φορέων άλλων κρατών.

Το ετήσιο συνέδριο του World Travel and Tourism Council, στο οποίο κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερες από 700 κορυφαίες προσωπικότητες που συζητούν τα καίρια ζητήματα του χώρου και θεωρείται από τις σημαντικότερες διοργανώσεις για τον τουρισμό.

Στην ανακοίνωση των φιναλίστ, η επιτροπή των βραβείων είχε αναφερθεί στο όραμα του αείμνηστου καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου: «Για να έχεις ένα όραμα, βοηθά να έχεις έναν καπετάνιο στο τιμόνι και η Costa Navarino είχε αυτό ακριβώς (...). Το όραμά του για έναν προορισμό υψηλών προδιαγραφών με σεβασμό στο περιβάλλον, συνεχίζεται μέσα από την ΤΕΜΕΣ Α.Ε., την εταιρεία που ίδρυσε».

Ο Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., ανέφερε σχετικά με τη βράβευση: «Η διάκριση στα Tourism for Tomorrow Awards αποτελεί κορυφαία στιγμή για την Costa Navarino και επιβράβευση της υλοποίησης του οράματος που είχε ο καπετάν Βασίλης για τη δημιουργία ενός ποιοτικού προορισμού, με σεβασμό στο περιβάλλον, στους ανθρώπους της Μεσσηνίας και στις παραδόσεις της. Η βράβευση μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο που γίνεται στην Costa Navarino και να προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε το υψηλό επίπεδο του προορισμού σε κάθε τομέα».

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός των Tourism for Tomorrow Awards που καθιέρωσε το World Travel & Tourism Council, επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης από όλο τον κόσμο. Τα Tourism for Tomorrow Awards έκαναν ιδιαίτερη μνεία στις περιβαλλοντικές και κοινωνικές πρακτικές που εφαρμόζει η Costa Navarino: στις υποδομές που διαφυλάσσουν και προβάλλουν το φυσικό πλούτο και την αυθεντική φυσιογνωμία της περιοχής, καθώς στο ευρύ πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης, στις συνεργασίες με τις τοπικές κοινωνίες και στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Σε πρωτοβουλίες όπως το Navarino Environmental Observatory (NEO), το περιβαλλοντικό παρατηρητήριο που δημιουργήθηκε από τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της Ακαδημίας Αθηνών και της ΤΕΜΕΣ, καθώς και στην ανάπτυξη του φωτοβολταϊκού σταθμού συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 12 MWp, στην εγκατάσταση του μεγαλύτερου γεωθερμικού συστήματος, στην κατασκευή λιμνοδεξαμενών για τις αρδευτικές ανάγκες του προορισμού, στο πρόγραμμα μεταφύτευσης ελαιοδέντρων για να διατηρηθεί αναλλοίωτη η φυσιογνωμία του τοπίου της περιοχής, καθώς και σε πολλές ακόμη πρακτικές.

Πηγή: elefteriaonline

Διαβάστε επίσης:

Η ΕΨΑ στηρίζει τις δράσεις του «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»