Μάχη για τη θέση του Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

Newsbomb

Μπορεί το μεγάλο ερώτημα για τον αντικαταστάτη του Γιώργου Προβόπουλου να απαντήθηκε με την τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα, ωστόσο η θέση του αντιπροέδρου αναμένεται να προκαλέσει νέα μάχη χαρακωμάτων, με σαφώς περισσότερο κομματικά χαρακτηριστικά.

Ο πρώην τσάρος της Οικονομίας φέρεται να επιθυμεί να τον πλαισιώσει η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου, η οποία αποτελούσε προσωπική του επιλογή και για τη μέχρι σήμερα θέση της. Στο Μέγαρο Μαξίμου όμως, δείχνουν να έχουν διαφορετικά σχέδια. Προωθούν την πιθανότητα τη θέση του Νο. 2 της Τράπεζας της Ελλάδος, να λάβει ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού και επί πολλά χρόνια συνεργάτης του, Ιωάννης Μουρμούρας.

Ο κ. Μουρμούρας είχε διατελέσει Υφυπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπαδήμου, ενώ διατηρεί σημαντικές επαφές στο εξωτερικό. Το κυριότερο όμως είναι πως θα ηρεμήσουν και οι φωνές που επισημαίνουν πως ο Γιάννης Στουρνάρας ισχυροποιείται πλέον σημαντικά, στο όριο του να γίνει ανεξέλεγκτος.

Διαβάστε επίσης

Ο Γιάννης Στουρνάρας - και επίσημα - νέος Διοικητής στην ΤτΕ

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved