ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Τρεις συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Κρήτη: Τρεις συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Φαιστού, δύο Βούλγαροι, ηλικίας 24 και 31 ετών καθώς και ένας 43χρονος Έλληνας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μεσσαράς και του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, όπου κατά τη διάρκεια αυτής πραγματοποιήθηκε έλεγχος στους συλληφθέντες.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 1.210 ευρώ,
  • 4 κινητά τηλέφωνα, ως μέσα επικοινωνίας για την τέλεση αξιόποινων πράξεων,
  • δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες 15,5 γραμμάρια κάνναβη και
  • 0,7 γραμμάρια άγνωστης ουσίας.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι, ο 24χρονος με το 43χρονο, σε προγενέστερο χρόνο της σύλληψης τους, είχαν προμηθεύσει τον 31χρονο με ποσότητα κάνναβης.

Ακολούθησε έρευνα, χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ρεθύμνου και Μεσσαράς καθώς και από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου και Λάμπης, στα σπίτια του 24χρονου και του 43χρονου, στο Ρέθυμνο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 24,1 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 949,1 καπνού τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Το προανακριτικό έργο, διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Πηγή cretalive.gr

Διαβάστε επίσης:

Επιστολή Κουφοντίνα και Γουρνά κατά της δημιουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας

Απολύσεις στο Δημόσιο: Πόσοι έχουν φύγει, ποιοι έχουν σειρά