Καμίνι η χώρα - Στους 40 βαθμούς το θερμόμετρο

Newsbomb

Το κύμα καύσωνα συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα με το θερμόμετρο και σήμερα να αγγίζει τους 40 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οδηγίες για τις ημέρες του καύσωνα από τηνΓραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα νότια πελάγη πρόσκαιρα τοπικά με ένταση 6 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική θα είναι γενικά αίθριος με βαθμιαίες αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 22 και 38 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές το απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η πρόγνωση του καιρού ανά περιοχές:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές το απόγευμα με πιθανότητα όμβρων στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με βαθμιαίες αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά.

Οι άνεμοι στα νότια θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα είναι από 19 έως 35 βαθμούς κελσίου ενώ στο Ιόνιο και την Ήπειρο η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Bαθμιαίες αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Το απόγευμα στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Γενικά αίθριος

Άνεμοι: Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τις ημέρες του καύσωνα

Όπως αναφέρεται στις οδηγίες που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η γραμματεία οι πολίτες θα πρέπει να προτιμούν ελαφριά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, να φορούν καπέλο, να τρέφονται με ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά, να πίνουν άφθονα υγρά και να αποφεύγουν τα οινοπνευματώδη ποτά.

Συνίστανται, επίσης, πολλά χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως και η χρήση σκουρόχρωμων γυαλιών που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου.

Τέλος τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα γιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών, ενώ όσοι παίρνουν φάρμακα θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους αν θα πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία. Ειδικά μέτρα προφύλαξης θα πρέπει να λαμβάνονται για την προστασία των βρεφών, των παιδιών και των ηλικιωμένων.

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή, έρχεται καύσωνας

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved