ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή είναι η γυναίκα που εξαπατούσε ηλικιωμένους μέσω του... Πατριαρχείου

Αυτή είναι η γυναίκα που εξαπατούσε ηλικιωμένους μέσω του... Πατριαρχείου

Τα στοιχεία της 49χρονης που συνελήφθη στο τέλος Ιουνίου για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την Νικολέτα Λαζαροπούλου του Παναγιώτη, γεν. 14-10-1965, στην Αττική, η οποία πλεύριζε ηλικιωμένους και τους αποσπούσε χρήματα υποδυόμενη άλλοτε την εκπρόσωπο του Πατριαρχείου, άλλοτε τις σχέσεις της με φιλανθρωπικά ιδρύματα ενώ άλλοτε υποδυόταν την υπάλληλο κοινωνικής υπηρεσίας.
Σε βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση με προκληθείσα ζημιά άνω των 30.000 ευρώ, ληστεία, διακεκριμένη κλοπή κατ΄εξακολούθηση, κυκλοφορία παραχαραγμένου νομίσματος και παράνομη βία.

Η υπόθεση

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 49χρονη έχοντας σκοπό να προσπορίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, επισκεπτόταν ηλικιωμένα άτομα στις οικίες τους και παριστάνοντας είτε την εκπρόσωπο Πατριαρχείου, είτε επικαλούμενη τη δήθεν σχέση της με φιλανθρωπικά ιδρύματα και τη συνεργασία της με επιφανή πρόσωπα, αποσπούσε ή αφαιρούσε χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψή της στις οικίες των ηλικιωμένων, τους ενημέρωνε ψευδώς ότι είχαν κερδίσει σε κλήρωση ("κλήρωση κλειδαρίθμων") είτε το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, είτε μηνιαία οικονομική βοήθεια 800 ευρώ, τα οποία όμωςγια να τους καταβληθούν, έπρεπε ως προϋπόθεση να επιδεικνύουν στην 49χρονη, τιμαλφή που να αποδεικνύουν την πίστη τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Μάλιστα προκειμένου να γίνεται πειστική, παρέδιδε τηλεφωνικές ταχυδρομικές επιταγές στις οποίες συμπλήρωνε το ποσό των 6.000 ευρώ και τον υποτιθέμενο τυχερό αριθμό.

Με τον παραπάνω τρόπο αφαιρούσε κοσμήματα και χρηματικά ποσά είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης είτε ακόμα και με βία.

Διαβάστε επίσης:

Καλαμαριά: 49χρονη εξαπατούσε ηλικιωμένους παριστάνοντας εκπρόσωπο του Πατριαρχείου