ΕΛΛΑΔΑ

Υψηλές θερμοκρασίες αλλά και μπουρίνια

Υψηλές θερμοκρασίες αλλά και μπουρίνια

Αναλυτική πρόγνωση για όλες τις περιοχές της χώρας

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, περιμένουμε την Τρίτη 29 Ιουλίου 2014.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 35 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 19 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 22 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι, στο Κεντρικό Αιγαίο βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί μέτριοι έως ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται για σήμερα στην Αττική. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί μεχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Αίθριος καιρός αναμένεται για σήμερα και στη Θεσσαλονίκη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην κεντρική - ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός γενικά αίθριος. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 33 και κατά τόπους 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος καιρός. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος καιρός. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται βροχές και υψηλές θερμοκρασίες