Με κακοκαιρία μπαίνει ο Αύγουστος

Newsbomb

«Φθινοπωρινό» το σκηνικό του καιρού, με έντονες καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους

-Δείτε πού και πότε θα «χτυπήσουν» τα έντονα καιρικά φαινόμενα

«Φθινοπωρινό» αναμένεται το σκηνικό του καιρού, σήμερα, 1 Αυγούστου, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχές και καταιγίδες ακόμα και το χαλάζι. Τα έντονα φαινόμενα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η οποία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις θα δημιουργηθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα βόρεια οπού είναι πιθανό να εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές ή καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί εντάσεως 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές η καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 30 βαθμούς κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα βόρεια και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανόν τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η καταιγίδες στην ανατολική στερεά και στα υπόλοιπα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα βορειοτέρα νησιά των Κυκλάδων.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος. Από το απόγευμα βαθμιαία νεφώσεις στα βορειοτέρα νησιά του ανατολικού Αιγίου όπου και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Παρόμοιο το σκηνικό και το Σάββατο

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι ισχυρά στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη βαθμιαία θα ασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε επίσης:

Ενιαίος Φόρος Ακινήτων: Από σήμερα στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved