ΕΛΛΑΔΑ

Οινόφυτα: Εξαρθρώθηκε συμμορία αλλοδαπών που πυροβόλησε αστυνομικούς

Οινόφυτα: Εξαρθρώθηκε συμμορία αλλοδαπών που πυροβόλησε αστυνομικούς

Εξαρθρώθηκε η αδίστακτη συμμορία που είχε πυροβολήσει εναντίον αστυνομικών τον περασμένο Ιούλιο στα Οινόφυτα.

Η συμμορία είχε διαπράξει σωρεία ένοπλων ληστειών και κλοπών σε σπίτια , καταστήματα και εταιρίες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Πρόκειται για έξι Αλβανούς υπηκόους, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι τρεις, ηλικίας 20, 24 και 26 ετών, ενώ αναζητούνται οι άλλοι τρεις.

Η συμμορία, στις 2 Ιουλίου 2014, διέπραξε διαδοχικά δύο ένοπλες ληστείες, με την απειλή καλάσνικοφ, σε βάρος εταιρείας τροφίμων και εταιρείας ΣΚΡΑΠ στην περιοχή των Θηβών. Εντοπίστηκαν όμως από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και προκειμένου να διαφύγουν πυροβόλησαν επτά φορές με τα καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι τους καταδίωκαν, χωρίς όμως να τραυματίσουν κάποιον από αυτούς.

Κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης που ακολούθησε, οι ληστές εισέβαλαν και σε άλλη εταιρεία στην περιοχή των Θηβών, όπου με την απειλή καλάσνικοφ άρπαξαν ένα ΙΧ αυτοκίνητο, με το οποίο και διέφυγαν τελικά.

Οι ίδιοι δράστες, πέντε μέρες αργότερα, φορώντας κουκούλες, αναστάτωσαν τον Τύρναβο Θεσσαλίας, όπου έκλεισαν την κεντρική πλατεία με κλεμμένο αυτοκίνητο και με τα καλάσνικοφ λήστεψαν δύο κοσμηματοπωλεία, από τα οποία αφαίρεσαν κοσμήματα και τιμαλφή μεγάλης αξίας.

Επιπλέον τα μέλη της συμμορίας κατά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο 2014, διέπραξαν τέσσερις ένοπλες ληστείες σε σπίτια στη Ν. Σμύρνη, στο Πόρτο Γερμενό, στο Χαλκούτσι και στη Θεσπρωτία, επιδεικνύοντας μάλιστα ιδιαίτερη σκληρότητα στους ιδιοκτήτες.

Από την έρευνα προέκυψε ότι έχουν επίσης διαπράξει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος: 14 κλοπές από οικίες, πέντε κλοπές από καταστήματα, τρεις κλοπές αυτοκινήτων, τρεις κλοπές από αυτοκίνητα και μία απόπειρα κλοπής από οικία.

Σε βάρος του 24χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Χίου για ληστεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Μενδώνη για Αμφίπολη: «Εξέχων και πολύ σημαντικό το μνημείο»

Χαλκιδική: Σώος εντοπίστηκε πιλότος αεροσκάφου που αγνοούνταν

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις αλλοδαπών για κλοπές οχημάτων

Έκτακτο: Τηλεφώνημα για βόμβα στη Βουλή

Ιωάννινα: «Μπλόκο» σε 115 κιλά χασίς