Αυτός είναι ο οδηγός της νταλίκας που έσπειρε το θάνατο στην Εγνατία

Newsbomb

-Νέα δεδομένα στην υπόθεση αναμένεται να φέρει η κατάθεσή του το πρωί της Πέμπτης

-Τι κατέθεσε ο συνοδηγός

Ο Ρουμάνος Νικολαί Τουντοράν είναι ο οδηγός της μοιραίας που προκάλεσε το τραγικό τροχαίο δυστύχημα με τους πέντε νεκρούς στην Εγνατία Οδό.

Ο 39χρονος οδηγός είναι από την πόλη Πιτέστι της Ρουμανίας. Το φορτηγό ερχόταν από την Ιταλία και ήταν φορτωμένο με σταφύλια.

Η εταιρεία του στη Ρουμανία λέγεται «Limar», η οποία αρχικά είχε έδρα σε δύο επαρχίες της Ρουμανίας, την Ilfov και την Arges.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρουμάνος οδηγός είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή του ότι τα φρένα της νταλίκας δεν έπιαναν για περίπου 23 χιλιόμετρα.

Η απολογία του έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη όπου αναμένεται να πέσει και φως για τα ακριβή αίτια της τραγωδίας.

Ωστόσο, τα «καυτά» ερωτήματα για το ποιος ή ποιοι τελικά έχουν την ευθύνη για το πρωτοφανές δυστύχημα παραμένουν ακόμα αναπάντητα.

Τι είπε ο συνοδηγός της νταλίκας

Νέα στοιχεία είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας καθώς ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός της μοιραίας νταλίκας είχε και συνοδηγό.

Χθες το απόγευμα εμφανίστηκε στο Τμήμα Τροχαίας Βέροιας, ένας 46χρονος, επίσης Ρουμάνος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο συνοδηγός του 39χρονου οδηγού της νταλίκας και με κατάθεση που έδωσε επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς που διατύπωσε οοδηγός του περί "σπασμένων φρένων" στο βαρύ όχημα που οδηγούσε.

Την παραπάνω εξέλιξη επιβεβαιώνει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο 46χρονος συνοδηγός φέρεται να δήλωσε ότι εγκατέλειψε -τραυματισμένος και υπό το βάρος του σοκ που υπέστη- την νταλίκα μετά τη φονική καραμπόλα, τρέχοντας προς τα παρακείμενα χωράφια. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά το τραγικό συμβάν, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν ένα πρόσωπο να βγαίνει από τη μοιραία νταλίκα, θεωρώντας όμως αρχικά ότι επρόκειτο για τον οδηγό, ο οποίος τελικά συνελήφθη.

Όπως προκύπτει τώρα, το άτομο αυτό που βγήκε από το φορτηγό φέρεται να ήταν ο 46χρονος συνοδηγός, ο οποίος -κατά δήλωσή του- περιπλανήθηκε πεζός για αρκετές ώρες, φτάνοντας μέχρι την Πιερία, όπου σε κάποιο ορεινό χωριό του νομού ζήτησε βοήθεια.

Τελικά οδηγήθηκε στη Βέροια, όπου κατέθεσε στις τοπικές αστυνομικές αρχές. Όπως έγινε γνωστό, ο 46χρονος δεν κρατείται και οι ισχυρισμοί του εξετάζονται.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζουν οι πρώτες στιγμές μετά την καραμπόλα (pics-vid)

Η καραμπόλα θανάτου που «πάγωσε» την Ελλάδα

Μπούρτσου για καραμπόλα: Σε κρίσιμη κατάσταση ένας άνδρας (vid)

Καραμπόλα στην Εγνατία-Ραχανιώτης: Ό, τι μας ζητήθηκε, το πράξαμε (vid)

Καραμπόλα στην Εγνατία: Κάηκε ζωντανός ενώ μιλούσε με την αδερφή του στο κινητό

Φονική καραμπόλα με νεκρούς και τραυματίες στην Εγνατία Οδό

ΔΕΙΤΕ: Φωτογραφία αναγνώστη από τη μεγάλη καραμπόλα στην Εγνατία

Καραμπόλα στην Εγνατία: Απανθρακωμένος ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved