«Πρεμιέρα» για τις «έξυπνες στάσεις»

Newsbomb

Ξεκίνησε πιλοτικά η λειτουργία των «έξυπνων στάσεων» στη γραμμή 224, η οποία συνδέει την Καισαριανή με τα δικαστήρια Ευελπίδων, παρουσία του υπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το σύστημα της τηλεματικής, αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως στις αρχές του 2016. Το σύστημα θα δίνει την δυνατότητα στους επιβάτες να ενημερώνονται για τον ακριβή χρόνο διέλευσης των πχημάτων από τις οθόνες που πρόκειται να τοποθετηθούν σε στάσεις και σε λεωφορεία. Σε συνέχεια του συστήματος της τηλεματικής οι επιβάτες μέσω εφαρμογής από το κινητό η το tablet τους θα μπορούν να ενημερώνονται και να ελέγχουν την πορεία του λεωφορείου.

«Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα που αποκτούν οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για τη βελτίωση των υπηρεσιών των Συγκοινωνιών Αθηνών. Πρόκειται για ένα έργο, που επί 10 χρόνια ήταν κι αυτό στα συρτάρια. Σήμερα, γίνεται πραγματικότητα. Κάθε μέρα πλέον θα προστίθενται "έξυπνες στάσεις" σε όλη την Αθήνα» τόνισε ο υπουργός Μεταφορών και πρόσθεσε πως έως το τέλος του χρόνου «ο αριθμός των τηλεματικών στάσεων θα έχει φτάσει τις 100».

Οι δέκα πρώτες «έξυπνες στάσεις» είναι «Ευαγγελισμός» (άνοδος & κάθοδος Βασιλίσσης Σοφίας), «Ρηγίλλης» (άνοδος & κάθοδος Βασιλίσσης Σοφίας), «Πεδίον Άρεως», «Πανελλήνιος», «Πολυτεχνείο», «Πλ. Κάνιγγος», «Ακαδημίας», «Σύνταγμα».

Το σύστημα της τηλεματικής στο σύνολό του περιλαμβάνει εγκατάσταση εξοπλισμού σε 1.750 λεωφορεία και 250 τρόλεϊ, εγκατάσταση 1.000 «έξυπνων στάσεων» για την παρακολούθηση του συγκοινωνιακού έργου σε πραγματικό χρόνο και την πληροφόρηση του επιβατικού κοινού για την εκτέλεση των δρομολογίων, Κέντρο Διαχείρισης Συστήματος, Κέντρα Εποπτείας Οχημάτων και Κέντρο Εποπτείας Συγκοινωνιών Αθηνών.

Ωστόσο, παρά τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοϊδη ότι «οι καλές αστικές συγκοινωνίες είναι το κράτος πρόνοιας», οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες δεν έχουν πειστεί απόλυτα ότι το σύστημα της τηλεματικής θα λειτουργήσει έτσι όπως πρέπει να λειτουργήσει.

Αρκετοί είναι αυτοί που εκφράζουν την εκτίμηση ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ πρακτικό και εξυπηρετικό για όσους χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ για τις μετακινήσεις τους, όπως ο κύριος στο βίντεο που ακολουθεί.

Παρόλα αυτά εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για την πλήρη και επιτυχή στο σύνολό της εφαρμογή του προγράμματος.

Από την άλλη όμως, υπάρχουν όμως και αυτοί που πιστεύουν ότι το πρόγραμμα δεν είναι εξυπηρετικό. «Δεν νομίζω να είναι εξυπηρετικό, το κοιτάζω και απογοητεύομαι», λέει ο ηλικιωμένος στο παρακάτω βίντεο.

Παρά την αρχική της αισιοδοξία γαι το πρόγραμμα η κυρία που ακολουθεί, λέει: «θα είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο στους δρόμους της Αθήνας εξαιτίας της αυξημένης κίνησης, των πολλών ταξί και των πορειών που πραγματοποιούνται κάθε τρεις και λίγο».

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται οι «έξυπνες» στάσεις λεωφορείων

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved