ΕΛΛΑΔΑ

Νέα σύνθεση για την Επιτροπή Προστασίας Ανηλίκων

Νέα σύνθεση για την Επιτροπή Προστασίας Ανηλίκων

Θέμα ιδιαίτερης μέριμνας αποτελεί η προστασία των δικαιωμάτων των ανηλίκων για τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα της γενικής γραμματείας, συγκροτήθηκε, με νέα σύνθεση, η Επιτροπή Προστασίας Ανηλίκων και με σκοπό να ισχυροποιηθούν τα δικαιώματα των παιδιών - καταναλωτών σε θέματα ψυχικής υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο της Επιτροπής είναι:

  • Η έκδοση γνωμοδοτήσεων, με τις οποίες θα εισηγείται περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία προϊόντων, που παραβαίνουν τις σχετικές με την ψυχική υγεία των ανηλίκων διατάξεις.
  • Ο εντοπισμός γενικότερων πρακτικών προώθησης και διάθεσης προϊόντων, που ενδέχεται να εγκυμονούν κινδύνους για τους ανηλίκους και η εισήγηση, όπου κρίνεται αναγκαίο, για την έκδοση κωδίκων συρρύθμισης της πολιτείας με τους ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς ή και κανονιστικών διατάξεων.
  • Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, ειδικότερα δε των γονέων -καταναλωτών και των νέων, σε θέματα προστασίας της ψυχικής υγείας των ανηλίκων.

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα ∆ικαιώματα του Παιδιού, Γεώργιος Μόσχος και μέλη ορίστηκαν εκπρόσωποι από το δημόσιο τομέα, την αγορά και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Η Επιτροπή, με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, θα δέχεται (τηλεφωνικό κέντρο: 1520, ιστοσελίδα επικοινωνίας: www.1520.gov.gr, ηλεκτρονική διεύθυνση: 1520@efpolis.gr) αναφορές, καταγγελίες και ερωτήματα σχετικά με ζητήματα προστασίας των δικαιωμάτων των ανηλίκων, ως καταναλωτές, προκειμένου να διερευνά και να γνωμοδοτεί στο πλαίσιο της αποστολής της.

Διαβάστε επίσης:

Πύργος: Σοβαρό τροχαίο με τραυματίες στον κόμβο Αγ. Γεωργίου (pics)

Σύλληψη 51χρονου για ναρκωτικά και οπλοκατοχή στην Κέρκυρα

Κρήτη: Δύο συλλήψεις νεαρών με 400 γραμμάρια χασίς

Θεσσαλονίκη: Βούλγαροι έκλεβαν καλώδια και ρεύμα από τη ΔΕΗ

Κέρκυρα: Σύλληψη 25χρονου για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης