ΕΛΛΑΔΑ

Μετρήσεις στον ΑΗΣΠ για τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς

Μετρήσεις στον ΑΗΣΠ για τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς

Κάτω από τα όρια επικινδυνότητας είναι οι μετρήσεις που προκύπτουν από μια σειρά εργαστηριακών ελέγχων που ζήτησε η Επιχείρηση από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος", τόνισε ο διευθυντής του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας Δημήτρης Παπαβραμίδης, στη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε, σήμερα, με θέμα την πυρκαγιά που ξέσπασε στη μονάδα στις 9 Νοεμβρίου 2014, τα αίτια και τυχόν περιβαλλοντικές επιπτώσεις αυτής.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά, συμμετείχαν οι αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι φορείς, οι οποίοι εξέφρασαν την πρόθεση να συμβάλλουν ώστε την "επόμενη μέρα" της πυρκαγιάς τίποτα να μην είναι επικίνδυνο για την υγεία των πολιτών.

Εξάλλου σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η προετοιμασία των ελέγχων που θα πραγματοποιήσει το Κέντρο Περιβάλλοντος (ΚΕΠΕ) Δυτικής Μακεδονίας εντός και εκτός του χώρου του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πλακεντάς.

Σύμφωνα με τον Πλακεντά, η προετοιμασία για τη διενέργεια των ελέγχων θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και δέσμευση του ιδίου είναι τα αποτελέσματα των μετρήσεων να γίνουν άμεσα ανακοινώσιμα στους πολίτες ούτως ώστε - όπως τόνισε - να εξαλειφθεί κάθε ανησυχία των πολιτών.