ΕΛΛΑΔΑ

Νέο κρούσμα επίθεσης σε ταξιτζή στην Ξάνθη

Νέο κρούσμα επίθεσης σε ταξιτζή στην Ξάνθη

Αναστάτωση επικρατεί στον κλάδο των οδηγό ταξί στην Ξάνθη για τις επιθέσεις που δέχονται οδηγοί που εισέρχονται ή ακόμη και πλησιάζουν τον οικισμό των αθίγγανων στο Δροσερό της Ξάνθης.

Το απόγευμα της Τρίτης (2/12) ακόμη μια επίθεση σε βάρος οδηγού ταξί ήρθε να προστεθεί στα καταγεγραμμένα κρούσματα, γεγονός που εντείνει ακόμη περισσότερο τον φόβο των επαγγελματιών του χώρου.

Του πέταξαν ποδήλατο

Ο οδηγός εκτελούσε διαδρομή έχοντας παραλάβει μια γυναίκα με τα παιδιά της, την οποία και μετέφερε στον οικισμό. Λίγο μετά τις 7.00 δέχθηκε επίθεση από άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες οι οποίοι τον περικύκλωσαν, στο βορειοδυτικό τμήμα του οικισμού, πετώντας μπροστά του ένα ποδήλατο και εκτοξεύοντας πέτρες και απειλές σε βάρος του.

Μπροστά στο απειλητικό θέαμα, ο οδηγός τα έχασε ενώ οι δράστες του ζητούσαν έντονα να τους παραδώσει τις εισπράξεις που είχε στην κατοχή του. Τελικώς του αφαίρεσαν ένα ζευγάρι γυαλιά τα οποία φορούσε στο κεφάλι του ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Ο οδηγός σοκαρισμένος κατήγγειλε το συμβάν στην Αστυνομία, με άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας να σπεύδουν στο σημείο χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να εντοπίσουν τους δράστες.

Δεύτερο κρούσμα σε λίγες ημέρες

Αυτό ωστόσο που προκαλεί μεγαλύτερο προβληματισμό τους οδηγούς είναι η συχνότητα πλέον με την οποία εκδηλώνονται αντίστοιχα περιστατικά.
Μόλις το απόγευμα της Κυριακής αντίστοιχη επίθεση δέχθηκε και άλλος οδηγός ταξί, όταν εκτελούσε δρομολόγιο στην περιοχή πίσω από τον ΟΑΕΔ.
Ο οδηγός μετέφερε στον οικισμό μια νεαρή κοπέλα ενώ κατά την έξοδό του από τον οικισμό, πέντε άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους να του επιτίθενται χτυπώντας το αυτοκίνητό του. Ο οδηγός για καλή του τύχη αντέδρασε άμεσα, ασφαλίζοντας τις πόρτες του αυτοκινήτου του και κατάφερε να ξεφύγει μόνο με υλικές ζημιές. Ωστόσο και για τον ίδιο το σοκ ήταν μεγάλο από την επίθεση που δέχθηκε.

Πηγή: thrakitoday.com

Σχετικές ειδήσεις