ΕΛΛΑΔΑ

«Όχι άλλες αυξήσεις στον καπνό», λένε οι περιπτερούχοι

«Όχι άλλες αυξήσεις στον καπνό», λένε οι περιπτερούχοι

Την ανησυχία του κλάδου για νέες ενδεχόμενες αυξήσεις στην τιμή των τσιγάρων και των προϊόντων καπνού, αλλά και για θέματα ασφάλειας, εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μισθωτών Περιπτέρων και Αναπηρικών Κυλικείων.

Της Παρασκευής Βονάτσου

Μιλώντας στο newsbomb.gr, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Θεόδωρος Μάλλιος, με αφορμή τα σενάρια περί αυξήσεων της τιμής των τσιγάρων, τα οποία επανήλθαν πρόσφατα στο προσκήνιο, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα, εξέφρασε την εκτίμηση, ότι ακόμα κι αν αποφευχθούν άμεσα οι αυξήσεις, σύντομα το ζήτημα θα ξανατεθεί επί τάπητος.

Ο κ. Μάλλιος επανέλαβε τη θέση που έχει εκφράσει η Ομοσπονδία μέσω επιστολής στον πρωθυπουργό, ότι οι αυξήσεις της φορολογίας σε τσιγάρα και καπνό, δεν αποφέρουν τελικά κέρδος στο κράτος.

Μάλιστα, παραλληλίζει αυτή την επιλογή, με την αντίστοιχη στο πετρέλαιο θέρμανσης, που τελικά οδήγησε σε σοβαρή μείωση της κατανάλωσης, λόγω της οικονομικής αδυναμίας των πολιτών να αντεπεξέλθουν στην υψηλή τιμή του.

Όπως σημείωσε, η επιστολή προς τον πρωθυπουργό αποτυπώνει την αγωνία των επαγγελματιών του χώρου για ενδεχόμενη νέα αύξηση της τιμής στα τσιγάρα.

Οι αυξήσεις φέρνουν αντίθετο αποτέλεσμα

Ο κ. Μάλλιος , μιλώντας στο newsbomb.gr υπενθύμισε ότι η φοροεισπρακτική πολιτική στα τσιγάρα και τα προϊόντα καπνού, τελικά προκαλεί «στροφή» προς τα λαθραία τσιγάρα.

«Είναι προφανές ότι μπροστά στο οικονομικό αδιέξοδο ο καταναλωτής κάνει δεύτερες σκέψεις», συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, οι επαγγελματίες του κλάδου αναφέρουν ότι «δεν πάει άλλο» με τις αυξήσεις στην τιμή των τσιγάρων.

«Τα περίπτερα είναι φύσει και θέσει εκτεθειμένα σε κάθε λογής κίνδυνο»

Σοβαρό ζήτημα για τους περιπτερούχους αποτελεί και η ασφάλεια τους, καθώς, όπως αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Κικίλια «σημεία μας αποτελούν, τον πρώτο και τον πιο εύκολο στόχο των εγκληματιών κάθε μορφής. Τα κρούσματα κλοπών, καταστροφών αλλά και βιαιοπραγίας απέναντι σε συναδέλφους, δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε πως είναι φαινόμενο καθημερινό».

«Τα περίπτερα και οι επαγγελματίες του κλάδου είναι αδύνατο πλέον να αντεπεξέλθουν στις βασικές καθημερινές τους υποχρεώσεις καθώς καλούνται να εργαστούν κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες αλλά και το πρίσμα πλέον του φόβου για τη ζωή τους», αναφέρεται σε άλλο σημείο της επιστολής.

Η Ομοσπονδία ζητά την προστασία των επαγγελματιών του κλάδου λέγοντας: «Σας απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση να ελέγξετε την κατακόρυφη αύξηση των καταγγελιών για κλοπές και φθορές από επαγγελματίες του χώρου και να δείτε εκ του σύνεγγυς το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο κλάδος μας όπως καλά γνωρίζετε, μοχθεί σε καθημερινή βάση για τα προς το ζην και η συγκεκριμένη πραγματικότητα που καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει μοιάζει με βάρος δυσβάσταχτο στην ήδη καταπονημένη μας κατάσταση».

Σχετικές ειδήσεις