Νόρμαν Ατλάντικ: Τραγωδία δίχως τέλος στο φλεγόμενο πλοίο

Newsbomb

Σήμερα, Παρασκευή 2/1/15 αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι του Μπρίντεζι το Νόρμαν Ατλάντικ, η ρυμούλκηση του οποίου ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης από τις Ιταλικές Αρχές.

Το πλοίο της τραγωδίας αναμένεται να εξεταστεί εξονυχιστικά από τους Ιταλούς, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την τραγική περιπέτεια που έζησαν εκατοντάδες επιβάτες εν πλω.

Ο εισαγγελέας του Μπάρι θα διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος και θα διερευνήσει αν στοιχειοθετούνται ευθύνες στον καπετάνιο και τα μέλη του πληρώματος.

Θρίλερ με τον Έλληνα Γιώργο Δούλη

Τις δικές του στιγμές αγωνίας περνούν οι συγγενείς του Γιώργου Δούλη, επιβάτη του πλοίου, ο οποίος αν και αρχικά είχε δηλωθεί ως νεκρός, με νεότερη ενημέρωση οι Ιταλοί τον αναφέρουν ως αγνοούμενο.

Το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα έχει αγανακτήσει με τη στάση των Ιταλών, αφού το μπάχαλο ε τις λίστες των επιβατών συνεχίζεται από την πλευρά των Ιταλών. Σε ανακοίνωσή του το λιμενικό, ανέφερε πως «με επίσημο έγγραφό του που απέστειλε εκ νέου το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης (RCC ROMΑ) προς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, γνωστοποιείται ότι λόγω λανθασμένης πιστοποίησης εκ μέρους των αρμόδιων Ιταλικών Αρχών, ο Δούλης Γεώργιος δεν είναι θανών, αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος».

Όπως χαρακτηριστικά σημείωναν οι άνδρες του λιμενικού, η σύγχυση είναι τεράστια, αφού αναγκάζονται μια να λένε πως κάποιος είναι νεκρός και στη συνέχεια να ανακαλούν, παίζοντας με την αγωνία των συγγενικών προσώπων.

Μέλη της οικογενείας του Δουλή βρίσκονται πάντως στην Ιταλία, ωστόσο στις σορούς που περισυλλέγησαν, δεν ήταν η δική του, γεγονός που αναπτέρωσε τις ελπίδες τους πως θα βρουν τον άνθρωπό τους ζωντανό.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved