ΕΛΛΑΔΑ

Τα «φαντάσματα» του Norman Atlantic

Τα «φαντάσματα» του Norman Atlantic

Και μείναν μία χούφτα ψυχές να ψάχνουν τους ανθρώπους τους που χάθηκαν στη φωτιά του Norman Atlantic. Να τους ψάχνουν πότε χτυπώντας πόρτες στην Ιταλία και πότε στην Ελλάδα. Επτά Έλληνες αγνοούνται ακόμη. Και δύο Ιταλοί. Και κανείς δεν ανοίγει την πόρτα. Και κανείς δεν ξέρει πόσοι ακόμη...

Της Γεωργίας Λινάρδου

Ακόμη οι ιταλικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να μπουν στα γκαράζ του πλοίου. Η θερμοκρασία παραμένει υψηλή. Οι συγγενείς των αγνοουμένων ψάχνουν τους ανθρώπους τους. Με τον καπετάνιο του πλοίου έχουν επικοινωνήσει σχεδόν οι περισσότεροι αξιωματούχοι από διάφορες χώρες του κόσμου. Μόνο από την Ελλάδα δεν έχει καλέσει κάποιος τις ιταλικές αρχές ή τον καπετάνιο για να μάθει. Πέραν από συγγενείς αγνοουμένων και επιζώντες.

2215147

Επτά είναι μέχρι στιγμής οι Έλληνες αγνοούμενοι και δύο οι Ιταλοί. Και πόσοι άλλοι, δύσκολο να ειπωθεί.

Στο facebook έχει δημιουργηθεί σελίδα: Norman Atlantic Αγνοούμενοι επιβάτες/Missing passengers από την Δήμητρα Οικονομίδη και την Κωνσταντίνα Καραβαγγέλη, κόρες του αγνοούμενους Ευάγγελου Καραβαγγέλη καθώς και από τον στενό φίλο της οικογένειας Βασίλη Σακαρέλη.

agnooumenoi

Επικοινώνησα με κάποιους από τους συγγενείς, αργά χθες το βράδυ. Οι άνθρωποι από τη μία μου περιέγραφαν τη βαθιά τους θλίψη, από την άλλη την ελπίδα τους κι από την άλλη τον θυμό τους: «Από την ελληνική πλευρά δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Παίρνουμε εμείς τηλέφωνο για να αποσπάσουμε ότι πληροφορίες υπάρχουν».

Και δηλώνουν και κάτι άλλο στο Newsbomb.gr: «Από την πλευρά μας, την Ελλάδα, κανένας πολιτικός ηγέτης δεν επικοινώνησε με τον καπετάνιο και τις Αρχές όπως έκαναν όλες οι υπόλοιπες χώρες. Τους είχαν-έχουν ξεγράψει εντελώς».

Στο πλοίο επέβαιναν άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων, Ανάμεσα τους Αλβανοί, Βούλγαροι, Ρουμάνοι κτλ. Οι πρεσβείες των χωρών αυτών επικοινώνησαν άμεσα με τις αρχές και όταν αυτό κατέστη δυνατό και με τον καπετάνιο για να ρωτήσουν τι γίνεται με τους ανθρώπους τους. Από την ελληνική πλευρά, όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς, δεν έγινε καμία επικοινωνία: «Εμείς όμως δε θα τα ξεγράψουμε τα δικά μας άτομα ποτέ, ώσπου να βρεθούν και δε θα ξεχάσουμε τι έκαναν οι πολιτικοί μας».

Ο Ευάγγελος Καραβαγγέλης είχε επιβιβαστεί στην Ηγουμενίτσα με ένα Ford Modeo. Μετά τη φωτιά στο καράβι, δεν είχε κανείς επαφή μαζί του.

karavaggelis

«Συνεχίζουμε όλοι να πιστεύουμε και να ελπίζουμε πως είναι ζωντανός ο άνθρωπος μας, καθώς υπάρχουν και αγνοούμενοι που επικοινώνησαν μαζί με τους δικούς τους,εντοπίστηκαν στο κατάστρωμα μέχρι και στο ελικόπτερο και πλέον αγνοούνται..!! Να τονίσουμε πως όσο δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο για τον θάνατο του εμείς όλοι θα συνεχίζουμε να ψάχνουμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος μας ζει και περιμένουμε να γυρίσει και θα γυρίσει σπίτι του..!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ», αναφέρει η οικογένεια του στο group που δημιουργήθηκε στο facebook.

«Aftos ine o babas mas vriskotan sto plio pu flegotan NORMAN ATLANTIC apo Igumenitsa pros Angona den exume epafi kamia voithiste osoi borite onomazete (Evangelos Karavangelis) 08.02.1959 !!!!!!! Parakalo kinopiiste to !!!!!! », γράφει μία από τις δύο του κόρες.

Ένας ακόμη Έλληνας αγνοούμενος είναι και ο Βασίλειος Τσάμης. Τον αναζητά η γυναίκα του, η οικογένειά του.

2216056

«Είναι γνωστό πια σε όλους ότι ο Βασίλης μας είναι ένας από τους αγνοούμενους του Norman Atlantic. Θα θέλαμε εν αρχή να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους του και όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για εκείνον και μας συμπαραστάθηκαν κι εν συνεχεία να τονίσουμε ότι όσο δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο για τον θάνατό του, εμείς πιστεύουμε πως ο άνθρωπός μας ζει και τον περιμένουμε καθημερινά να γυρίσει. Οι προσπάθειές μας για τον εντοπισμό του συνεχίζονται. Στη δική μας περίπτωση ο Βασίλης παρουσιάζεται σαν ένα φάντασμα που κανείς ποτέ δεν τον είδε μέσα σε αυτό το καράβι αν και είναι επιβεβαιωμένο πως επιβιβάστηκε. Για τον λόγο αυτό κάνουμε έκκληση σε όποιον έχει δει ή γνωρίζει κάτι για τον Βασίλη Τσάμη να μας βοηθήσει και να επικοινωνήσει μαζί μας»

Οι υπόλοιποι αγνοούμενοι...

Οι υπόλοιποι Έλληνες του Norman Atlantic οι οποίοι αγνοούνται είναι οι: Νίκος Σαγιρίδης, Γεώργιος Παπαδόπουλος, Συμεωνίδης Ιωάννης, Ιωάννης Σοφός, Κουφογιώργης Αλέξανδρος.

Ο αγνοούμενος Νίκος Σαγιρίδης

sagiridis

Την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου ο γιος ενός Ιταλού αγνοούμενου, του Mancuso Pippo, ο Giuseppe Mancuso εμφανίστηκε στο κανάλι Rai3 απευθύνοντας έκκληση. «Ποιος τον έχει δει;».

Ο αγνοούμενος Mancuso Pippo

pippo1 copy

Σε αυτήν την εμφάνισή του ο Giuseppe κατήγγειλε τις Αρχές ότι αφήνουν την οικογένεια του στο σκοτάδι. «Καμία ενημέρωση δεν έχουμε», υποστήριξε μεταξύ άλλων. Μαζί του ήταν και η αδελφή του Pamela: «Ελπίζω να μας δώσουν κάποιο νέο».

Τον Γεώργιο Παπαδόπουλο αναζητεί η Ελένη Παπαδοπούλου. «Αγνοούμενος του norman atlantic ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. Παρακαλώ όποιος τον είδε ή έχει οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσει μαζί μου», γράφει.

Ο αγνοούμενος Γεώργιος Παπαδόπουλος

papadopoulos

Πόσοι άλλοι; Πόσοι ακόμη άλλοι που δεν θα τους αναζητήσει κάποιος ή και να θέλει, δεν θα πάει ο νους ότι υπήρχε περίπτωση να ήταν κρυμμένοι στα γκαράζ του Norman Atlantic; Μέχρι στιγμής, ουδείς γνωρίζει.

Πάντως, συγγενείς αγνοουμένων μου λένε: «Το θρίλερ συνεχίζεται, καθώς δεν υπάρχει τίποτα διευκρινισμένο. Ούτε ο αριθμός των επιβαινόντων, ούτε ο αριθμός των αγνοουμένων. Και δεν είμαστε σίγουρα άμα είναι και ακριβής ο αριθμός διασωθέντων».

Μου λένε το εξής: «Οι οικογένειες και όλοι μας, ελπίζουμε ότι ζουν καθώς δεν υπάρχει καμία πληροφορία ότι είναι νεκροί».

σ.σ., αυτό που συμβαίνει είναι τραγικό. Ξεκινήσαμε να διανύουμε το 2015 και όχι τον Ιανουάριο του 1915...

σ.σ.,1 Μιλάω με τους ανθρώπους και στο τέλος τους ευχαριστώ. Και παίρνω απάντηση: «Τίποτα». Και δεν είναι από αυτό το «τίποτα» που δεν πρέπει να συνηθίσουμε διότι θα στοιχειώσει τις ζωές μας... Είναι από αυτό το «τίποτα» που λίγο έως πολύ τη ζωή μας τη στοιχειώνει.

Σχετικές ειδήσεις