Κακοκαιρία: Στο έλεος των θυελλωδών ανέμων και το Ηράκλειο

Newsbomb

Θυελλώδεις άνεμοι, χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις στα ορεινά και δυνατές βροχές, πλήττουν την Τρίτη (10/02/2015) και το νομό Ηρακλείου.

Στην πόλη του Ηρακλείου, από τους ισχυρότατους ανέμους προκλήθηκαν και πάλι προβλήματα στο δυτικό στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου, με αποτέλεσμα να κλείσει το στάδιο για το κοινό, για λόγους ασφαλείας σήμερα και αύριο.

Δέντρα ξεριζώθηκαν και πινακίδες έπεσαν ενώ ο αέρας πήρε ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα μπαλκονιού το οποίο πέταξε στο δρόμο, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Παράλληλα, δεμένα παραμένουν τα πλοία στο λιμάνι του Ηρακλείου ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων τα κύματα υψώνονται πάνω από τους κυματοθραύστες και το Ενετικό φρούριο του Κούλε, αλλά και σε πολλά σημεία της παραλιακής λεωφόρου.

Με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη περιοχή του Δρακουλιάρη λόγω της δημιουργίας αναχωμάτων πάνω στον δρόμο για να μην υπερχειλίσει ο ποταμός, ενώ τοποθετούνται και τσιμεντένια φράγματα.

Με την κακοκαιρία να εξελίσσεται, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη.

«Μέχρι τώρα δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία. Σήμερα κάνουμε τη σύσκεψη αυτή με τις άμεσα εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς, είμαστε προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση από τις συνέπειες της κακοκαιρίας» ανέφερε ο κ. Κουκιαδάκης.

Ο διοικητής πυροσβεστικής υπηρεσίας Ηρακλείου, πύραρχος Μανόλης Δαμουλάκης, ανέφερε ότι η υπηρεσία είναι σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να ανταποκριθεί σε συμβάντα της αρμοδιότητάς της.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πυροσβεστική μέχρι τώρα έχει παρέμβει σε περιστατικά κοπής δέντρων που έπεσαν από τους σφοδρούς ανέμους και κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, αποφεύγοντας να βρίσκονται κάτω από ηλεκτροφόρα καλώδια, κάτω από δέντρα και αντικείμενα που μπορούν να παρασυρθούν από τον ισχυρό άνεμο.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved