ΕΛΛΑΔΑ

Πολλά τα περιστατικά εις βάρος του Βαγγέλη - Bullying και σε άλλους φοιτητές

Πολλά τα περιστατικά εις βάρος του Βαγγέλη - Bullying και σε άλλους φοιτητές

Δεν έχουν τελειωμό τα περιστατικά εκφοβισμού που υπέστη ο άτυχος 20χρονος και τα οποία έρχονται συνεχώς στην επιφάνεια. Μαρτυρίες και για προσπάθεια εκφοβισμού σε άλλους φοιτητές.

Από το σπασμένο κρεβάτι μέχρι το δέσιμο στην καρέκλα και το κλείδωμα στην ντουλάπα, τα περιστατικά έρχονται στο φως από τις σελίδες του πορίσματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» από το πόρισμα, στο οποίο περιέχονται σελίδες από το ποινολόγιο και το βιβλίο συμβάντων της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων αλλά και καταθέσεις φοιτητών που γνωρίζουν «πρόσωπα και καταστάσεις».

Το κακό είναι ότι όλα όσα είχε υποστεί ο Βαγγέλης Γιακουμάκης και καταγράφονται στο δελτίο συμβάντων, δεν συνοδεύτηκαν στη συνέχεια από τις ανάλογες ποινές στους υπαίτιους.

Ούτε το σπασμένο κρεβάτι που βρήκε ο Βαγγέλης επιστρέφοντας στα Ιωάννινα μετά την Καθαρά Δευτέρα, γεγονός που τον ανάγκασε να αναζητά τάβλες προκειμένου να μπορέσει να το επισκευάσει και να κοιμηθεί.

Ούτε για την 25η Ιανουαρίου όταν πολλοί σπουδαστές είχαν ακούσει ότι κάποιοι θα τον έδεναν σε μια καρέκλα και θα τον κλείδωναν στην ντουλάπα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν φοιτητές, η Διεύθυνση της Σχολής γνώριζε τι συνέβαινε και δεν παρενέβαινε στο βαθμό που θα έπρεπε.

Καταθέσεις για bullying και σε άλλους φοιτητές

Κι ενώ έμπειροι αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση ξεκαθαρίζουν πως «είναι ότι χειρότερο και άδικο να στοχοποιούνται άκριτα όλοι οι Κρητικοί φοιτητές που σπούδαζαν στη Γαλακτοκομική Σχολή», από το πόρισμα προκύπτει ότι υπήρξαν περιπτώσεις που θύματα bullying πήγαν να πέσουν κι άλλα παιδιά.

Τα παιδιά αυτά «αντιστάθηκαν από την αρχή, απομακρύνθηκαν και γλίτωσαν», γράφει η εφημερίδα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά φοιτητής στη κατάθεσή του, «απείλησε τον ... (αναφέρεται όνομα σπουδαστή) ότι αν ξανακάνει παρατήρηση για τη φασαρία στο δωμάτιο θα τον κρεμάσει από το παράθυρο.