ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Παραλίγο να στραγγαλίσουν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη με ιμάντα

Παραλίγο να στραγγαλίσουν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη με ιμάντα

Μια συγκλονιστική μαρτυρία για τα περιστατικά βίας εις βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη έρχεται στο φως από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.

Ένας ακόμη φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων τόλμησε και αποκάλυψε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ένα ακραίο περιστατικό βίας που συνέβη πριν από περίπου ένα μήνα σε βάρος του άτυχου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη μέσα στο χώρο της Σχολής.

Παραλίγο να τον στραγγαλίσουν

Τα βασανιστήρια δεν είχαν τελειωμό για τον -εδώ και ένα μήνα- αγνοούμενο Βαγγέλη, λίγο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου οι συμφοιτητές του, σύμφωνα με τα λεγόμενα του φοιτητή, τον έδεσαν με το ζόρι σε μια καρέκλα στο πλαίσιο «της πλάκας». Εκείνος προσπαθούσε να ξεφύγει και όταν τα κατάφερε, ένας από τους αυτούς τον ακολούθησε στο διάδρομο της εστίας, του πέρασε έναν ιμάντα στο λαιμό και τον τραβούσε με δύναμη.

Κατακόκκινος ο Βαγγέλης σύμφωνα με την μαρτυρία πήγε στο δωμάτιο του και κλειδώθηκε. Τότε οι Κρητικοί χτυπούσαν δυνατά την πόρτα απειλώντας τον πως αν δεν ανοίξει θα το μετανιώσει... Εκείνη την ημέρα ο Βαγγέλης δεν έφυγε ποτέ από το δωμάτιο του.

Ο Βαγγέλης το τελευταίο διάστημα φαινόταν καταβεβλημένος. Χαρακτηριστικό του φόβου που ένιωθε ήταν πως επέλεγε να κάνει ντους στις 3 τα ξημερώματα για να μην τον δουν οι συμπατριώτες του και του κλείσουν το νερό.

Τι έδειξε η Ε.Δ.Ε

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ο αγνοούμενος φοιτητής απ' την Κρήτη, υπήρξε θύμα συστηματικής ενδοσχολικής βίας. Αυτό προκύπτει από την ΕΔΕ της Ειδικής Επιτροπής που όρισε ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός. Τα μέλη της Επιτροπής με επικεφαλής τον δικηγόρο Ανδρέα Αθανασόπουλο, πραγματοποίησαν έρευνα στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων που κράτησε δεκαεννιά ημέρες. Μίλησαν με φοιτητές, με το προσωπικό της Σχολής, με τους εκπαιδευτικούς και έλεγξαν όλες τις αποφάσεις του Δ.Σ.

Από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που η Επιτροπή έχει στα χέρια της, επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες για bullying εναντίον του 20χρονου φοιτητή, πριν και μετά τον Μάρτιο του 2014 που ο Βαγγέλης άλλαξε δωμάτιο στην εστία.

Στο μεταξύ, ο "Ελεύθερος Τύπος" δημοσιεύει δηλώσεις στελέχους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο αποκαλύπτει τα βασικά σημεία του πορίσματος των ελεγκτών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού "Δήμητρα" που ανέλαβαν τη Διοικητική Εξέταση εκ μέρους του υπουργείου.

"Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, βασανιστηρίων, χλευασμού και άγριου bullying από συμφοιτητές του. Είχε στοχοποιηθεί από τέσσερις νεαρούς από την Κρήτη, οι οποίοι του έκαναν τη ζωή κόλαση στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής. Το χειρότερο είναι ότι υπήρχαν πολιτικές παρεμβάσεις για την κάλυψη των δραστών", είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις