ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Από το Δομοκό στις φυλακές Χανίων ο Χ. Ξηρός

Από το Δομοκό στις φυλακές Χανίων ο Χ. Ξηρός

Με γνώμονα την προσωπική του ασφάλεια, οι αρμόδιες Αρχές αποφάσισαν τη μεταγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού από τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές Αγιάς Χανίων.

Η εχθρική συμπεριφορά που αντιμετώπιζε ο «Μανώλης» της 17 Νοέμβρη από ποινικούς κρατούμενους - και όχι μόνο - εντός των τειχών του Δομοκού, ύστερα από τα όσα διαδραματίστηκαν με έγκλειστους των «Πυρήνων της Φωτιάς», οδήγησε τις Αρχές στην απόφαση να τον μεταφέρουν σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε δεχτεί επίθεση μέσα στις φυλακές Δομοκού τουλάχιστον δυο φορές από ποινικό κρατούμενο, όταν συνελήφθη ύστερα από ένα χρόνο διαφυγής και οδηγήθηκε στη συγκεκριμένη φυλακή.

Το πράσινο φως για τη μεταγωγή του Ξηρού σε άλλη φυλακή - για την προσωπική του ασφάλεια - είχε ανάψει με σχετική διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέα εφετών, ενώ η ΕΛ.ΑΣ με ανώτατα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής σχεδίαζαν τις λεπτομέρειες για το πότε θα πραγματοποιούταν η μεταγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός, ένα χρόνο μετά τη διαφυγή του, συνελήφθη στις 3 Ιανουαρίου στην Ανάβυσσο και φέρεται να σχεδίαζε μαζί με μέλη των «Πυρήνων» την επιχείρηση «Γοργοπόταμος», με την οποία θα ανατίναζαν τις φυλακές Κορυδαλλού για να αποδράσουν τα έγκλειστα μέλη της οργάνωσης.

Στα Χανιά φέρεται να έχει φτάσει ο Ξηρός

Η μεταγωγή του Χριστόδουλου Ξρού στο σωφρονιστικό κατάστημα της Αγιάς Χανίων φέρεται να έχει ήδη ολοκληρωθεί σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. Η μεταφορά του έγινε με την συνοδεία ανδρών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η επιβίβαση του Χριστόδουλου Ξηρού, στο πλοίο, στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και η αποβίβασή του στο λιμάνι της Σούδας, έγινε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιβίβασης-αποβίβασης των άλλων επιβατών και με ειδικό όχημα κλούβα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, η απόφαση για μεταφορά του Ξηρού στην Κρήτη, ελήφθη από τα υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. για λόγους "ασφαλείας".

Να σημειωθεί πως η - ολοκαίνουργια - φυλακή Χανίων, έχει υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας και επιπλέον, διαθέτει και "άπλετους χώρους" και κενά κελιά σε ένα από τα οποία θα διαμείνει ο Ξηρός.

Σχετικές ειδήσεις