Μίνι καύσωνας, 35 βαθμοί και αφρικανική σκόνη!

Newsbomb

Το κερασάκι στο σημερινό άκρως καλοκαιρινό καιρό, είναι η...

Το κερασάκι στο σημερινό άκρως καλοκαιρινό καιρό, είναι η σκόνη από την Αφρική! Σας έλειψε; Πάντως δεν έχουμε παράπονα, η γκρίνια για το που είναι το καλοκαίρι εξατμίζεται κάτω από τον καυτό ήλιο που κάνει δυναμικό παρόν.
Για σήμερα προβλέπεται σχετικά ζεστός καιρός με λίγες βροχές στα νότια, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα νότια.

Αναλυτική η πρόγνωση
Στην Αττική θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις παροδικά μέχρι το απόγευμα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη: Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Σε Νησιά Ιονίου, Ήπειρο, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο: Καιρός: παροδικές νεφώσεις κυρίως στα νότια. Στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο πιθανότητα τοπικών βροχών. Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 35 και πιθανώς κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο: Καιρός: λίγες αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα νότια όπου είναι πιθανό τις απογευματινές ώρες να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη: Καιρός: τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες βροχές. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Σε Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα Καιρός: αρχικά αίθριος και από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved