Ζάκυνθος: Κατάληψη στο ΧΥΤΑ Σκοπού

Ξανθίππη Γιαννάκου

Κάτοικοι του χωριού Καλαμάκι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην περιοχή Σκοπός της Ζακύνθου.

Περίπου πενήντα κάτοικοι του χωριού έκλεισαν την είσοδο του ΧΥΤΑ στις 07:00 το πρωί της Παρασκευής (17/04), θέλοντας με αυτό τον τρόπο να πιέσουν τις αρμόδιες αρχές, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες εύρεσης νέου χώρου για τα απορρίμματα του νησιού, καθώς έχει λήξει ο χρόνος λειτουργίας του συγκεκριμένου ΧΥΤΑ.

Επίσης, οι κάτοικοι του Καλαμάκιου, ζητούν την αποκατάσταση ενός τοιχίου το οποίο συγκρατεί τα απορρίμματα στο χώρο, καθώς εμφανίζει προβλήματα στατικότητας και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τα σκουπίδια να κατολισθήσουν στο κόλπο του Λαγανά, ο οποίος προστατεύεται από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο ως χώρος ωοτοκίας της χελώνας καρέττα - καρέττα.

Έχουν παράλληλα θέσει αίτημα δημιουργίας υδραυλικής εγκατάστασης για την συγκέντρωση των στραγγιδίων ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να πέσουν αυτά στην θάλασσα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το χώρο επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς ο οποίος υποσχέθηκε άμεση λύση του προβλήματος.

Ο κ. Κολοκοτσάς, παρότρυνε τους κατοίκους να «ανοίξουν την είσοδο του ΧΥΤΑ προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα συμφόρησης των σκουπιδιών στην πόλη του νησιού και στις τουριστικές περιοχές, ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν» και υπογράμμισε ότι «θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών στα αρμόδια υπουργεία της Αθήνας ώστε να βρεθεί η χρηματοδότηση για να πραγματοποιηθούν τα απαραίτητα έργα».

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved