ΕΛΛΑΔΑ

Η κατάθεση ψυχής του Αντώνη Κανάκη στον πατέρα του (photos)

Η κατάθεση ψυχής του Αντώνη Κανάκη στον πατέρα του (photos)

Στις σελίδες του «Μπαμπά...(μια κανονική μέρα)» ο δημοφιλής παρουσιαστής αναφέρεται σε όλα όσα συνέβησαν από την ημέρα που ο πατέρας του Γιάννης, υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο μέχρι τον θάνατό του και στις δύσκολες μέρες που ακολούθησαν με τις ενοχές, τον θυμό, αλλά και τις στιγμές που έζησαν μαζί να πλημμυρίζουν το μυαλό του.

Το «Έθνος της Κυριακής» προδημοσιεύει σήμερα αποσπάσματα από αυτήν τη σπαρακτική αλλά και πέρα για πέρα αυθεντική προσωπική εξολόγηση μέσα από την οποία ξεπροβάλλει ένα πρόσωπο του Αντώνη Κανάκη εντελώς διαφορετικό απ' αυτό του γνωστού παρουσιαστή επιτυχημένων σατιρικών εκπομπών που γνωρίζουν οι περισσότεροι.

Στις σελίδες του βιβλίου ο Αντώνης Κανάκης περιγράφει, μέρα μέρα, ώρα ώρα, όλα όσα συνέβησαν από την ημέρα που ο πατέρας του υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο μέχρι τον θάνατό του αλλά και τις επόμενες δύσκολες μέρες που ακολούθησαν. Σε όλη αυτήν τη διήγηση τα συναισθήματα εναλλάσσονται διαρκώς: ξάφνιασμα, φόβος, αγωνία, ενοχές, αναμνήσεις, αισιοδοξία, πόνος, άρνηση, θυμός... Ο κύκλος της ζωής! Όπως κάθε παιδί που νιώθει πως χάνει τον γονιό του έτσι κι εκείνος σκέφτηκε όλα όσα ήθελε να του πει και δεν πρόλαβε, όλες τις ευκαιρίες που είχε να περάσει χρόνο κοντά του και δεν το έκανε γιατί, έτσι απλά και φυσικά, τον θεωρούσε δεδομένο: «...Δέχομαι επίθεση ενοχών, πονάνε τα σωθικά μου. Κραυγάζω μόνος μου, με βρίζω, με βρίζω, με βρίζω συνέχεια. Έρχονται στο μυαλό μου όλες οι στιγμές που του φώναξα, όλες οι στιγμές που δεν του έδωσα τη σημασία που του άξιζε, όλος ο χρόνος που θα μπορούσα να ξοδέψω μαζί του και δεν το έκανα και σπαράζω, πονάω όπως ποτέ άλλοτε και με βρίζω».

Σχετικές ειδήσεις