ΕΛΛΑΔΑ

Independent: Αυτή είναι η πραγματική εικόνα των μεταναστών στην Κω

Independent: Αυτή είναι η πραγματική εικόνα των μεταναστών στην Κω

Την πραγματική διάσταση της κατάστασης που επικρατεί στην Κω με τους μετανάστες, καταγράφει σε άρθρο του ο βρετανικός Independent.

Μια φωτογραφία αρκεί... Το έντρομο βλέμμα ενός κοριτσιού, μιας μικρής μετανάστριας η οποία μόλις έχει πατήσει το πόδι της σε παραλία της Κω, ποιος ξέρει πόσες ώρες ή ημέρες αφότου επιβιβάστηκε στη βάρκα των δουλεμπόρων που την έστειλαν στην Ελλάδα.

Η έκφραση αυτού του κοριτσιού, ενός από τις χιλιάδες ψυχές που φτάνουν εδώ και μήνες στα ελληνικά νησιά, αποτελεί την καλύτερη «απάντηση» στο εμετικό δημοσίευμα της Daily Mail, που χαρακτήριζε «αηδία» την κατάσταση που επικρατεί σ’ ένα από τα αγαπημένα νησιά των Βρετανών, λόγω της παρουσίας των μεταναστών.

«Αυτό το μικρό κορίτσι, δεν πήγε στην Κω για να κάνει διακοπές κάτω από τον ήλιο» αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο που συνοδεύει αυτή τη φωτογραφία (πολλές ακόμα) η Independent.

«Αυτό το κορίτσι και χιλιάδες ακόμα μετανάστες ρισκάρουν τη ζωή τους για να ξεφύγουν από τις συγκρούσεις και την φτώχεια στις πατρίδες τους» τονίζει το δημοσίευμα και συμπληρώνει ότι «περισσότεροι από 1.500 μετανάστες έχουν φτάσει στην Κω την τελευταία εβδομάδα κρατώντας τα απομεινάρια της παλιάς τους ζωής σε σακούλες και αναζητούν καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία και άλλα σημεία του νησιού καθώς οι Αρχές παλεύουν να αντεπεξέλθουν».

Πάντως παρά τα «παράπονα» κάποιων Βρετανών τουριστών που δεν αντέχουν την «αηδιαστική τρύπα της κόλασης» στην οποία έχει «μετατραπεί» η Κως, επρόσωπος του ταξιδιωτικού οργανισμού “Thomas Cook” πάντως διευκρινίζει στον Independent ότι το συγκεκριμένο νησί παραμένει «δημοφιλής προορισμός διακοπών» για εκατοντάδες συμπατριώτες τους.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «οι έμπειροι συνεργάτες μας στο νησί, μας πληροφορούν ότι τουριστικά θέρετρα λειτουργούν κανονικά και ότι οι πελάτες μας συνεχίζουν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην Κω».

Σχετικές ειδήσεις