ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά το εβδομαδιαίο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Καλαμάτα-Κίσσαμος

Ξεκινά το εβδομαδιαίο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Καλαμάτα-Κίσσαμος

Το εβδομαδιαίο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Καλαμάτα - Κίσσαμος εγκαινιάζεται από το Σάββατο (20 Ιουνίου) με το επιβατηγό - οχηματαγωγό «Βιτσέντζος Κορνάρος» της ΛΑΝΕ/ΑΝΕΚ.

Το πλοίο θ' αποπλέει από το λιμάνι της Καλαμάτας στη μία παρά τέταρτο τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή (00:45'), με τις τιμές των εισιτηρίων να ξεκινούν από 24 ευρώ στο κατάστρωμα μέχρι 50 ευρώ στην καμπίνα, ενώ για τα οχήματα ο ναύλος κυμαίνεται από 19 μέχρι και 74 ευρώ, ανακοίνωσε ο πράκτορας των ακτοπλοϊκών εταιρειών ΛΑΝΕ και ΑΝΕΚ, Σταύρος Μπακολιάς, κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το πρωί στην Καλαμάτα.

Όπως είπε ο κ. Μπακολιάς, «αρχικός στόχος μας είναι, για φέτος, να επεκτείνουμε τη χρονική διάρκεια του δρομολογίου και μετά τις 14 Σεπτεμβρίου και να το κρατήσουμε μέχρι και τον Οκτώβριο», ενώ διαβεβαίωσε ότι, ανάλογα με τ' αποτελέσματα που θα υπάρξουν, η προοπτική είναι το «Βιτσέντζος Κορνάρος» ν' αντικατασταθεί του χρόνου με άλλο νεότερο οχηματαγωγό, το πολύ δεκαετίας από τη ναυπήγησή του.

Επισήμανε, επίσης, ότι το λιμάνι της Καλαμάτας ―και η Μεσσηνία γενικότερα― αποκτούν όλο και περισσότερο τουριστικό ενδιαφέρον, εκτιμώντας πως διαγράφονται σημαντικές προοπτικές για την ακτοπλοϊκή γραμμή σύνδεσης της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με την Κρήτη.

«Η Καλαμάτα έχει ανοδική πορεία αναφορικά με το τουριστικό προϊόν και πλέον θα συμμετέχουμε και εμείς στην προβολή της, μαζί με την προβολή του δρομολογίου» τόνισε ο κ. Στ. Μπακολιάς.

Το δρομολόγιο του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» που έχει αφετηρία τον Πειραιά, δένει στην Καλαμάτα και κατά τον απόπλου του για Κίσσαμο, έχει ενδιάμεσο σταθμό τα Κύθηρα.

Υπενθυμίζεται πως η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καλαμάτας - Κρήτης, εγκαινιάσθηκε για πρώτη φορά στις 13 Σεπτεμβρίου 1986, ημέρα κατά την οποία σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Εξ αφορμής των εγκαινίων, χιλιάδες πολίτες την ώρα του φονικού σεισμού βρίσκονταν στο λιμάνι της πόλης, με αποτέλεσμα να είναι μικρότερος ο αριθμός των θυμάτων.

Σχετικές ειδήσεις