ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα σήμερα οι φονιάδες της Ύδρας

Στον εισαγγελέα σήμερα οι φονιάδες της Ύδρας

Οι επτά Γεωργιανοί που συνελήφθησαν στην Ύδρα για την ανθρωποκτονία του 67χρονου ημεδαπού και τη ληστεία σε βάρος του ίδιου και της 58χρονης συζύγου του, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πειραιά.

Ήδη, από χθες Τετάρτη (19/8) δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τους. Οι επτά Γεωργιανοί ηλικίας 27, 29, 30, 34, 35, 36 και 42 ετών, συνελήφθησαν στις 16-8-2015.

Οι δράστες είχαν εισβάλει τα ξημερώματα της Κυριακής 16 Αυγούστου στην οικία του 67χρονου ιδιοκτήτη ταβέρνας και αφού έδεσαν και φίμωσαν τον άτυχο εστιάτορα και την 58χρονη σύζυγό του, απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό και προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της αστυνομίας.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πειραιά οι μισοί από τους συλληφθέντες, προκειμένου να απολογηθούν. Αύριο Παρασκευή θα απολογηθούν οι υπόλοιποι.

Η κατηγορία που τους βαρύνει είναι ανθρωποκτονία και ληστεία κατά συναυτουργία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και οι επτά αρνούνται οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση λέγοντας ότι στο νησί είχαν πάει για διακοπές. Ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δικογραφία για τους συλληφθέντες έχει συμπεριληφθεί ένα cd που πιθανόν δείχνει τους δράστες να κινούνται στην περιοχή και κοντά στην οικία. Επίσης, φέρεται να έχουν βρεθεί δακτυλικά αποτυπώματά τους μέσα στην οικία του άτυχου 67χρονου.

Το χρονικό του εγκλήματος

Οι συλληφθέντες, πριν αποχωρήσουν από την οικία, εξανάγκασαν την 58χρονη να πιει υγρό άγνωστης χημικής σύστασης, το οποίο της προκάλεσε ζάλη. Παρόλα αυτά κατάφερε να απελευθερωθεί λίγες ώρες αργότερα.
Το ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρει ότι ο θάνατος του συζύγου της οφείλεται σε απόφραξη των αεροφόρων οδών σε συνδυασμό με έμφραγμα. Επίσης, ο 67χρονος έφερε μώλωπες από χτυπήματα.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Αστυνομίας, οι πέντε εκ των συλληφθέντων, αμέσως μετά από τη ληστεία, έφυγαν με μισθωμένο ταχύπλοο σκάφος, με προορισμό την Αίγινα, ενώ τα δύο άτομα που αναζητούνται, αποχώρησαν με τον ίδιο τρόπο για την Βάρκιζα, παραλαμβάνοντας τα χρήματα και τα κλοπιμαία. Οι υπόλοιποι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν στο λιμάνι της Ύδρας, κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν.

Σχετικές ειδήσεις