ΕΛΛΑΔΑ

Νέα σύλληψη για τα εξοπλιστικά

Νέα σύλληψη για τα εξοπλιστικά

Για μίζες 3 εκατομμυρίων δολαρίων συνελήφθη σήμερα Τρίτη μετά από σχετικό ένταλμα, ο μεσάζοντας όπλων Κώστας Δαφέρμος.

Το ένταλμα εξεδόθη από τον ανακριτή κατά της διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη, ο οποίος διερευνά την υπόθεση για την προμήθεια των ρωσικών συστημάτων Kornet.

Το πράσινο φως για τη σύλληψή του δόθηκε καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασαν στα χέρια του ανακριτή τόσο από την Ελβετία όσο και από την Αυστρία, ικανά στοιχεία για την εμπλοκή του Δαφέρμου στις μίζες.

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για δυο ακόμα προσώπα από το δυναμικό της εταιρίας του Δαφέρμου. Οι δυο κατηγορούμενοι διώκονται για δωροδοκία, δωροληψία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία και τις αποκαλύψεις του ήδη κατηγορουμένου σε εξοπλιστικά προγράμματα Αντώνη Κάντα, για την προμήθεια 98 αντιαρματικών εκτοξευτών μεγάλου βεληνεκούς νέας γενιάς τύπου ΚΟΡΝΕΤ, διακινήθηκαν 3 εκατ. δολάρια από τον αντιπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρίας προκειμένου ο ίδιος να προβεί σε υπηρεσιακές ενέργειες που ανάγονταν στα καθήκοντά του και συγκεκριμένα στην υπογραφή της επίμαχης σύμβασης.

Το συνολικό κόστος της σύμβασης ανέρχεται σε 100 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με την ομολογία του Αντώνη Κάντα, φέρεται να έλαβε από τον κ. Δαφέρμο παράνομη προμήθεια ύψους 3% του συνολικού τιμήματος της σύμβασης, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 3 εκατ. δολάρια. Μετά την υπογραφή της σύμβασης καταβλήθηκε το 3%, εκ του οποίου τα 700.000 ευρώ σε μετρητά στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα σε λογαριασμό του Αντώνη Κάντα στο υποκατάστημα της τράπεζας UBS στη Ζυρίχη και σε άλλη τράπεζα της Ελβετίας.

Σχετικές ειδήσεις