ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία διαρκείας αποφάσισε η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών

Απεργία διαρκείας αποφάσισε η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών

Σε απεργία διαρκείας κατέρχονται οι αυτοκινητιστές, από τις 4 Φεβρουαρίου, οπότε πραγματοποιείται η πανελλαδική κινητοποίηση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα στη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών (ΟΦΑΕ), στη Θεσσαλονίκη, όπου διατρανώθηκε η αντίθεση των εκπροσώπων του κλάδου στις εξελίξεις στο ασφαλιστικό, αλλά και στις παράνομες μεταφορές και τις τριγωνικές άδειες τρίτων χωρών.

«Είναι προφανές πως η κυβέρνηση, φτιάχνοντας σχέδια επί χάρτου που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη σημερινή οικονομική πραγματικότητα, επιβάλλει ασφαλιστικές εισφορές που ξεπερνούν το 38% του ετήσιου εισοδήματός μας. Αν υπολογίσει κάποιος και το φόρο με συντελεστή 29% και 33%, καθώς και την προκαταβολή φόρου επομένου έτους 100% και το τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ, η Πολιτεία επιχειρεί να μας υποχρεώσει να επιβιώσουμε με ένα ποσοστό που είναι λιγότερο και από το 10% του εισοδήματος που παράγουμε με σκληρή καθημερινή εργασία», επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση.

Εκτός του ασφαλιστικού, οι αυτοκινητιστές απεργούν και με αίτημα τη θέσπιση σειράς μέτρων για την προστασία τους από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την παράνομη μεταφορά. «Χρόνια ολόκληρα ο χώρος μας διαμαρτύρεται σε όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν από τη χώρα για τη λεηλασία που υφίσταται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταφορικών εταιριών, συχνά ελληνικών συμφερόντων, που εδρεύουν τυπικά στον φορολογικό παράδεισο της Βουλγαρίας, της Κύπρου, και τρίτων χωρών, για την ελλιπή φορολόγηση και υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών των εταιριών αυτών προς ζημιά του ελληνικού Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων».

Οι απεργοί ζητούν την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, τη δημιουργία μικτών κλιμακίων ελέγχου για την πάταξη της παράνομης μεταφοράς και την κατάργηση των τριγωνικών αδειών τρίτων χωρών, σε συνδυασμό με σημαντική μείωση των διμερών αδειών ανάλογα με τον όγκο μεταφοράς καθώς και των αδειών ΕΔΥΜ (Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Υπουργών Μεταφορών).

Σχετικές ειδήσεις