ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική συγκέντρωση στον Πειραιά - Ένταση και προσαγωγές

Ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική συγκέντρωση στον Πειραιά - Ένταση και προσαγωγές

Περίπου 100 μέλη της Κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ) καθώς και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματοποίησαν νωρίτερααντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, με αφορμή τη συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει για τις 19:00 μέλη της οργάνωσης ΛΕΠΕΝ του Χρήστου Ρήγα αλλά και της Χρυσής Αυγής.

Δείτε πιο πάνω στην photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από την αντιφασιστική συγκέντρωση στον Πειραιά

Ένταση επικράτησε νωρίτερα το απόγευμα στην πλατεία Καραϊσκάκη όπου πραγματοποιείτο συγκέντρωση μελών της Λαϊκής Ελληνικής Πατριωτικής Ένωσης (ΛΕΠΕΝ). Ομάδα ατόμων επιχείρησε να εισβάλει στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στην πύλη Ε-8, αλλά απωθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ έγιναν και τρείς προσαγωγές.

Εν τω μεταξύ, μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά ενώ κλούβες των ΜΑΤ έχουν κλείσει και στα δυο ρεύματα την Ακτή Ποσειδώνος, δημιουργώντας μια «νεκρή ζώνη» μήκους περίπου 80 μέτρων. Κλειστές παραμένουν και οι πύλες Ε7 και Ε8 του λιμανιού.

Την ίδια στιγμή, περίπου 50 άτομα, μέλη της ΛΕΠΕΝ βρέθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη. Στην περιοχή παρέμενε έως αργά το βράδυ ισχυρή αστυνομική δύναμη, με μονάδες των ΜΑΤ και των ΥΕΤ να βρίσκονται επί ποδός, προς αποφυγή ενδεχόμενων επεισοδίων.

Νωρίτερα το μεσημέρι της Κυριακής, μέλη της ΚΕΕΡΦΑ πραγματοποίησαν αντιπολεμική - αντιρατσιστική συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά ενώ ακολούθησε μεγάλη πορεία στο κέντρο της πόλης.

Σχετικές ειδήσεις