Χίος: Απεργία πείνας κατά των κλειστών συνόρων (vid)

Newsbomb

Σε απεργία πείνας ως το ύστατο μέτρο πίεσης προς την Κυβέρνηση αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησαν από το απόγευμα της Τρίτης (17/5) 40 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Συρία και το Ιράκ που από τις 20 Μαρτίου φιλοξενούνται στην υποστηρικτική δομή φιλοξενίας που διαχειρίζεται ο Δήμος Χίου μαζί με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην περιοχή της Σούδας.

Όπως αναφέρει το politischios.gr, παρά τις προσπάθειες των αρχών να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, στη συγκεκριμένη δομή φιλοξενούνται πάνω από 1.200 άτομα, με ανώτερη χωρητικότητα τα 1.000 άτομα.

Από το στόχαστρό τους δεν ξέφυγε ούτε η αργή διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου, που όπως λένε επιτείνει την αγωνία τόσο των ίδιων όσο και των παιδιών τους.

Η κατάσταση πάντως είναι ασφυκτική αφού οι οικίσκοι φιλοξενίας είναι γεμάτοι ενώ στις μεγάλες σκηνές του ΟΗΕ επικρατεί το αδιαχώρητο.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι, η απεργία πείνας είναι ανοιχτή, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες ενώ κατά τη διάρκειά της, οι συμμετέχοντες σε αυτή θα κοιμούνται εκτός σκηνών.

Δείτε το βίντεο

Έληξε η απεργία πείνας ομάδας προσφύγων στο Σχιστό

Έληξε η διήμερη απεργία πείνας προσφύγων που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας του Σχιστού.

Στην απεργία συμμετείχαν «λίγες δεκάδες» πρόσφυγες, οι οποίοι ανήρτησαν στον χώρο πανό, με αίτημα να ανοίξουν τα σύνορα. Ωστόσο, η διανομή του φαγητού γίνεται κανονικά.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved