ΕΛΛΑΔΑ

Κατάληψη από εργαζομένους στα γραφεία της ΣΤΑΣΥ

Κατάληψη από εργαζομένους στα γραφεία της ΣΤΑΣΥ

Συμβολική κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ) πραγματοποιεί από το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ), αντιδρώντας στο «σχέδιο της κυβέρνησης» να ιδιωτικοποιήσει τις αστικές συγκοινωνίες.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ, Σπύρος Ρεβύθης, οι εργαζόμενοι στο μετρό θα κινηθούν με κάθε μέσο, ώστε να προστατεύσουν το δημόσιο αγαθό που λέγεται συγκοινωνίες, εφόσον η κυβέρνηση θέλει να το ιδιωτικοποιήσει και να το κάνει είδος πολυτελείας.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να συνεδριάσουν οι εργαζόμενοι στο μετρό για να αποφασίσουν την περαιτέρω δράση τους. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται στάσεις εργασίας, απεργίες, καθώς και δράσεις για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού.

Το μεσημέρι θα συνεδριάσουν και οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη, 26 Μαϊου, θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις των συνδικαλιστικών σωματείων σε όλα τα μέσα μεταφοράς, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Ρoή Ειδήσεων