ΕΛΛΑΔΑ

Διευθυντής τράπεζας και τελωνειακός σε κύκλωμα κοκαΐνης

Διευθυντής τράπεζας και τελωνειακός σε κύκλωμα κοκαΐνης
Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 123 κιλών...

Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 123 κιλών προσπάθησε να περάσει από τη Βολιβία στα Σκόπια σπείρα εμπόρων, στην οποία εμπλέκονται και δύο Έλληνες.

Στα μέσα Μαΐου η αστυνομία είχε πληροφορία ότι ένα εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο από τη Βολιβία και με πιθανό προορισμό την Π.Γ.Δ.Μ. περιείχε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης.

Μετά από έρευνα υπαλλήλων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΥΠΟΔ/ΝΣΗΣ Δίωξης Ναρκωτικών της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ εντοπίστηκε στο εσωτερικό μέρος δύο στροφάλων των μηχανημάτων , ποσότητα κοκαΐνης βάρους 123 κιλών περίπου.

Προέκυψε επίσης η εμπλοκή δύο ελλήνων, κατοίκων ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ο ένας εκ των οποίων είναι Διευθυντής καταστήματος Τράπεζας στην Φλώρινα και ο άλλος Τελωνειακός υπάλληλος σε συνοριακό Τελωνείο, οι οποίοι είχαν αναλάβει να διερευνήσουν , για λογαριασμό της εγκληματικής οργάνωσης, τον τρόπο μεταφοράς από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τη Π.Γ.Δ.Μ. και στη συνέχεια στη Σερβία και κατά πόσο το εμπορευματοκιβώτιο ήταν επιτηρούμενο από τις Διωκτικές Αρχές και αν είχε ανακαλυφθεί η κοκαΐνη σ’ αυτό.

Μετά από ανταλλαγή πληροφοριών με τις Διωκτικές Αρχές της ΣΕΡΒΙΑΣ και της Π.Γ.Δ.Μ. συνελήφθησαν τις προηγούμενες μέρες πέντε (5) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στη Σερβία και τέσσερα (4) μέλη στη Π.Γ.Δ.Μ.

Στην κατοχή του τραπεζικού και μιας γυναίκας υπηκόου Σερβίας, η οποία διέμενε μαζί του και συνελήφθη , βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών (χασίς-κοκαΐνη), ενώ στην κατοικία του τελωνειακού βρέθηκε ένα όπλο και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων .