ΕΛΛΑΔΑ

Στη Μυτιλήνη ο Μπαν Κι-μουν - Θα επισκεφθεί τον καταυλισμό της Μόριας

Στη Μυτιλήνη ο Μπαν Κι-μουν - Θα επισκεφθεί τον καταυλισμό της Μόριας

Το μεσημέρι του Σαββάτου (18/06) έφτασε στη Μυτιλήνη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα.

Πρώτη συνάντηση του Μπαν Κι-μουν στη Μυτιλήνη ήταν αυτή με τους εθελοντές που βοηθούν στην διαχείριση του προσφυγικού στους οποίους, όπως αναφέρει το lesvospost.gr, παρέθεσε γεύμα στην περιοχή της Επάνω Σκάλας, λίγα μέτρα από το άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας.

Στην συνέχεια αναμένεται να μεταβεί στο κέντρο κράτησης της Μόριας όπου και θα συναντηθεί με αιτούντες άσυλο πρόσφυγες και μετανάστες και ακολούθως στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Δήμου στον Καρά Τεπέ όπου θα συναντήσει οικογένειες από όλες τις εθνικότητες που φιλοξενούνται στον καταυλισμό.

Αργότερα ο ΓΓ του ΟΗΕ θα συναντηθεί στο δημαρχείο με τον Σπύρο Γαληνό ενώ θα απευθύνει ένα 10λεπτο μήνυμα, στο δημοτικό κήπο,εκφράζοντας την αλληλεγγύη του.

Η επίσκεψη του Μπαν Κι-μουν θα ολοκληρωθεί στις 17:20 απόψε, όταν και θ' αναχωρήσει από το νησί.

«Η Ελλάδα είναι άξια θαυμασμού και χρειάζεται μεγαλύτερη υποστήριξη από την διεθνή κοινότητα. Δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί μόνη της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού» είχε τονίσει νωρίτερα ο ΓΓ του ΟΗΕ, στις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντησή με τον Αλέξη Τσίπρα.

Καλωσορίζοντάς τον στη Μυτιλήνη, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, είπε: «Σας καλωσορίζω κι εύχομαι κατά τη διάρκεια της παραμονής σας οι συνομιλίες να είναι παραγωγικές και να συμβάλλουν στη διαχείριση του μεγάλου και πρωτόγνωρου προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος και στην αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών επιβαρύνσεων που έχουν δεχθεί οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου».

Η περιφερειάρχης προσέφερε στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ένα δώρο συμβολισμού, ένα ομοίωμα πλοιαρίου που βρέθηκε σε ανασκαφή τάφου στο Αρχοντίκι Ψαρών.

Σχετικές ειδήσεις