ΕΛΛΑΔΑ

Μαρτυρία - σοκ της 14χρονης στη Λάρισα: Με έδεσαν, με βίαζαν ο ένας μετά τον άλλον κι εγώ έκλαιγα...

Μαρτυρία - σοκ της 14χρονης στη Λάρισα: Με έδεσαν, με βίαζαν ο ένας μετά τον άλλον κι εγώ έκλαιγα...

Τον απόλυτο εφιάλτη, την ανωμαλία και τη διαστροφή βίωνε για δύο ολόκληρες εβδομάδες η μικρή Χριστίνα από τη Λάρισα, η οποία μπήκε σε ίδρυμα, βγήκε, ζήτησε βοήθεια από τον νονό της και κατέληξε να εκδίδεται για 5 ευρώ.

Έχοντας ζήσει στιγμές στο διαμέρισμα-κολαστήριο της Λάρισας που αδυνατεί να συλλάβει ανθρώπινος υγιής νους, η 14χρονη βρήκε τη δύναμη να μιλήσει στους αστυνομικούς της Ασφάλειας και στην ανακρίτρια, αποκαλύπτοντας, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», όσα πέρασε.

«Ο Γιάννης μου έβγαλε όλα τα ρούχα, μου έδεσε τα χέρια και τα πόδια με ένα σχοινί, μου έβαλε μια ταινία στο στόμα μου για να μην φωνάζω και με δύναμη με βίασε. Εγώ πονούσα και έκλαιγα. Αφού τελείωσε αυτός, ήρθε από πάνω μου ο Αχιλλέας και επίσης με βίασε. Αφού τελείωσε και αυτός, ήρθε από πάνω μου ο Άρης και με βίασε. Τελευταίος έκανε τα ίδια και ο Νίκος και αφού τελείωσε με ξέλυσαν και μου έβγαλαν την ταινία», αναφέρει στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς η 14χρονη ξεσπώντας πολλές φορές σε κλάματα και σκύβοντας το κεφάλι από ντροπή γι’ αυτά που της έκαναν άνδρες που, όπως της έλεγαν, ήθελαν το καλό της.

Δείτε εδώ τα κτήνη – βιαστές της 14χρονης

Μέσα από τη δικογραφία που παρουσιάζει η εφημερίδα, αποκαλύπτεται το άθλιο αλισβερίσι της διαστροφής που στηνόταν κάθε μέρα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας απέναντι από τα δικαστήρια, όπου άνδρες κάθε ηλικίας και εθνικότητας παζάρευαν με τους δήθεν φίλους της για να ξεσπάσουν τα αρρωστημένα τους ένστικτα στο κορμάκι ενός κοριτσιού που πήγαινε στο Γυμνάσιο.

«Με έβαλαν σε ίδρυμα»

Όταν στις 9 το βράδυ της 31ης Αυγούστου η Ασφάλεια της Λάρισας ενημερώθηκε για το τι παιζόταν πίσω από την κλειστή πόρτα του διαμερίσματος της οδού Δροσίνη και περνούσαν χειροπέδες σε τέσσερις άνδρες, η μικρή Χριστίνα εντοπίστηκε να περιφέρεται σαν χαμένη στους δρόμους της Λάρισας και οδηγήθηκε στα κεντρικά της Αστυνομίας. Εκεί, με παιδική αφέλεια και σκυμμένο το κεφάλι, άρχισε να περιγράφει όλα όσα εφιαλτικά βίωνε από τον νονό της και την παρέα του. «Είμαι 14 χρόνων και τώρα που θα ανοίξουν τα σχολεία θα πάω στην Α’ Γυμνασίου. Όταν ήμουν 11 με έβαλαν σε ίδρυμα στα Γιαννιτσά γιατί με είχε πιάσει η Αστυνομία να πουλάω εικόνες τις οποίες έκλεβα από διάφορες εκκλησίες», λέει ξεκινώντας την κατάθεσή της στους αστυνομικούς, και στη συνέχεια αναφέρεται στο πώς τελικά έφυγε από το ίδρυμα και με τη βοήθεια ενός συγγενικού της προσώπου κατέληξε στη Λάρισα: «Με έφερε στη Λάρισα και με άφησε κάτω από την εκκλησία του Αγίου Αχιλλείου για να μη με πιάσουν οι αστυνόμοι και μου έδωσε 10 ευρώ για να φάω. Στη μάνα μου δεν ήθελα να πάω για να μη με γυρίσουν πάλι στο ίδρυμα. Δύο ημέρες κοιμήθηκα στα παγκάκια και μετά στον δρόμο τυχαία με βρήκε ο νονός μου, Κώστας Καψάλης, που μένει εδώ στη Λάρισα και μου είπε να πάω να μείνω μαζί του στο σπίτι του».

Η μικρή πίστεψε ότι βρήκε ένα σπίτι να μείνει για λίγες ημέρες. Άλλωστε ο συγκεκριμένος άνδρας που την πλησίασε και της ζήτησε να τον ακολουθήσει δεν ήταν κάποιος ξένος αλλά ο πνευματικός της πατέρας. Στην ανακρίτρια της Λάρισας η 14χρονη περιγράφει τον πρώτο ομαδικό βιασμό που βίωσε όταν ένας φίλος του νονού της, ο Γιάννης Γιολδάσης, την έπεισε να ανέβει στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου στην ίδια πολυκατοικία για να της κάνει, όπως της είπε, «μια έκπληξη». «Ανέβηκα στο διαμέρισμα, ήταν όλοι άνδρες. Μιλήσαμε όλοι και ο Γιάννης Γιολδάσης έπαιρνε λεφτά από αυτούς. Δεν είδα πόσα.
Ο Αχιλλέας μάλλον έδωσε 20 ευρώ, ο Άρης έδωσε 5 και ο Νίκος 10. Τα έβγαλαν και του τα έδωσαν έξω για να μην τα δω εγώ που ήμουν στην κουζίνα. Μετά ήρθε ο Αχιλλέας στην κουζίνα και μου είπε να πάω στο δωμάτιο, του είπα “δεν θέλω”. Μετά ήρθε ο Γιάννης και μου είπε: “Αυτοί το κορμί σου θέλουν”. Τον ρώτησα “πόσα πήρες Γιάννη;” και μου είπε “δεν θα σου πω”. Με έβαλαν σε ένα ράντζο, ήμουν καθιστή, μου έδεσαν τα χέρια και τα πόδια. Φώναζα λίγο και μου κόλλησαν ταινία στο στόμα. Με ξάπλωσαν, έκλεινα τα μάτια μου για να μη βλέπω. Ήρθαν να πάρουν το κορμί μου. Πρώτος ήρθε ο Αχιλλέας. Φορούσε προφυλακτικό. Άνοιξα λίγο τα πόδια μου και μπήκε από μπροστά. Μετά ήρθε ο Άρης και ο Νίκος. Πρώτος πήρε το κορμί μου ο Γιάννης, έκλαιγα λίγο και στο τέλος μου έβγαλαν την ταινία. Τους φώναζα και μου έλεγαν να το βουλώσω. Άκουσε ο νονός μου τις φωνές και ανέβηκε πάνω. Ρώτησε “τι έγινε;”, ο Γιάννης του είπε πόσα χρήματα πήρε και ο νονός μου τα πήρε και τα πέταξε στα μούτρα του».

Έτσι περιέγραψε την πρώτη της φρικτή εμπειρία η μικρή. Στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς το κοριτσάκι προσθέτει: «Το ίδιο βράδυ ο Γιάννης με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι κάτι είχε να μου δώσει και ότι έπρεπε να ανέβω πάνω στο σπίτι του. Ξαναπήγα και άκουσα ότι τηλεφώνησε σε κάποιον Τσιγγάνο από τα Ταμπάκικα με το όνομα Σταύρος και μου είπε ότι θα έρθει να πάρει το κορμί μου και εγώ κατάλαβα ότι θα του έδινε και λεφτά. Μετά από λίγο ήρθε αυτός ο Τσιγγάνος, ο Γιάννης μας άφησε μόνους και αυτός ο Τσιγγάνος για να πάω μαζί του άρχισε να μου ρίχνει σφαλιάρες, και με βίασε και αυτός.

Εκτός από αυτούς τους άνδρες που σας είπα ο Γιάννης με ανάγκασε να κοιμηθώ και με άλλους λέγοντάς μου ότι θα με σκοτώσει αν δεν κάνω αυτό που ήθελε. Αφού επικοινωνούσε τηλεφωνικά με διάφορους παππούδες, έκλειναν ραντεβού στη μεγάλη πλατεία έξω από τα δικαστήρια, πήγαινα μαζί με τον Γιάννη εκεί, μου έδειχνε τον κάθε παππού και εγώ τον πλησίαζα, του έλεγα ποια είμαι, πήγαινα στα σπίτια τους και κάναμε έρωτα. Ομως δεν μπορώ να πω με πόσους άνδρες συγκεκριμένα αναγκάστηκα να κοιμηθώ και δεν ξέρω να σας πω πού είναι τα σπίτια τους. Πάντως τελευταία φορά στην κεντρική πλατεία πήγα στις 31 Αυγούστου το πρωί και μου έδειξε ο Γιάννης έναν παππού με τον οποίο πήγαμε στο σπίτι του και κάναμε έρωτα».

Στην ανακρίτρια της Λάρισας η μικρή δέχθηκε να απαντήσει και να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια τα όσα ελάμβαναν χώρα στην κεντρική πλατεία. Στην ερώτηση της ανακρίτριας αν για τα ραντεβού της πλατείας γνώριζε και ο νονός της Κώστας Καψάλης, η μικρή απάντησε καταφατικά. Μάλιστα αναφέρεται και στην περίπτωση ενός «παππού γύρω στα 50-60 με μια τρύπα στον λαιμό. Ο Γιάννης μετά μίλησε πάλι στο τηλέφωνο για να βρει πελάτες. Βρήκε τρεις και το κάναμε εκείνη την ημέρα.

Ο ένας ήταν άσχημος, με πολλά σπυριά, ψηλός. Είχε μουστάκι. Ήταν Πακιστανός, πήρε λεφτά και από αυτόν. Τον λυπήθηκα γιατί ήταν ξένος. Τους συμπαθώ τους Πακιστανούς γιατί δεν μιλούν καλά ελληνικά, μιλούν τη δική τους γλώσσα. Δεν με ανάγκασε αυτός, ήθελα. Ένιωσα αγάπη από αυτόν, δεν ήταν απότομος. Δεν ξέρω πόσα λεφτά του έδωσε. Ο δεύτερος ήταν κοντός, περίπου 18 χρόνων, ξανθός, με καρφάκια, Έλληνας. Ήταν όμορφος και φορούσε ένα σκουλαρίκι καρδιά στο αριστερό αυτί. Εκείνη την ημέρα δεν ήταν μόνο τρεις πελάτες, ήταν και άλλοι. Πάλι στην πλατεία πήγαμε. Ο άλλος ήταν ψηλός, αδύνατος, με μαλλιά-καρφάκια, πράσινα μάτια, ωραίο πρόσωπο».

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι, όπως αποκάλυψε η μικρή στην ανακρίτρια, ότι παράλληλα την εξέδιδε και ο νονός της, που την ήθελε μάλιστα και για ερωμένη. «Ήθελε να με πάει στον δικηγόρο τον Παναγιώτη για να μην ξαναγυρίσω στο ίδρυμα και για να πάρει την επιμέλεια και για να μου κάνει έρωτα ο Παναγιώτης. Του άρεσα του Παναγιώτη και ήθελε να μου κάνει έρωτα. Γι’ αυτό με πήγε ο νονός μου, ήμουν μπροστά. Ο Παναγιώτης είχε μια γκαρσονιέρα και ήθελε να με πάει εκεί, αλλά είχε κόσμο. Τελικά πήγα με τον Παναγιώτη, έκανα έρωτα μαζί του. Θέλω να τιμωρηθεί και αυτός. Ο νονός μου πήρε λεφτά από αυτόν, 20 ευρώ, ήμουν μπροστά», ήταν τα τελευταία λόγια της 14χρονης στην ανακρίτρια…