ΕΛΛΑΔΑ

Ψυχίατρος για τον πατέρα της Άννυ: Τη σκότωσε - Δεν έχει συναισθήματα και αναστολές

Ψυχίατρος για τον πατέρα της Άννυ: Τη σκότωσε - Δεν έχει συναισθήματα και αναστολές

Με την εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση της φρικιαστικής δολοφονίας της 4χρονης Άννυ.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης της μητέρας της Άννυ, Δημητρίνα Μπορίσοβα, εξετάστηκε σήμερα, Παρασκευή (30/09/2016) ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας. Νωρίτερα το δικαστήριο προχώρησε στην ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας.

Πλέον η δίκη για την υπόθεση μπαίνει στην τελική της ευθεία και αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον την επόμενη εβδομάδα οι απολογίες των κατηγορουμένων, η πρόταση της εισαγγελέως και εν συνέχεια η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

«Αντίκρισα μία γυναίκα που είχα υποστεί απόλυτο σοκ. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κατάθλιψη»

Ο κ. Σούρας κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι εξέτασε τη μητέρα της Άννυ την ημέρα της σύλληψής της και αφού είχε μάθει τα τραγικά νέα για την τύχη της κόρης της.

«Επισκέφθηκα μητέρα της Άννυ μία ημέρα πριν από τη σύλληψής της. Αντίκρισα μία μητέρα που ήταν χάλια, δεν μπορούσε να μιλήσει, ήταν χαμένη, είχε υποστεί το απόλυτο σοκ».

Ο κ. Σούρας εξέφρασε τη κατηγορηματική του πεποίθηση πως η μητέρα δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα συνέβησαν.

«Ήταν μία γυναίκα που έχει υποστεί το απόλυτο σοκ όταν έμαθε από χείλια του άνδρα της τι είχε συμβεί στο παιδί της. Έτσι όπως σοκαρίστηκε από την πρώτη στιγμή είπα ότι δεν έχει σχέση με αυτά.

Το πένθος έχει πέντε στάδια. Αυτή τη στιγμή η μητέρα της Άννυ βιώνει το στάδιο της κατάθλιψης γι αυτό και σας κάνει εντύπωση που δεν φωνάζει, δεν χτυπιέται κ.λπ. Μου είπε βασανίζομαι διότι δεν κατάλαβα με ποιον άνθρωπο είχα να κάνω και έκανε αυτό στο παιδί μου».

Για τον 28χρόνο πατέρα της Άννυ, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ ο κ. Σούρας έκανε λόγο για έναν άνθρωπο στον οποίο υπάρχει «άρση αναστολών», προσθέτοντας πως «ένας άνθρωπος που έκανε αυτά στο παιδί του δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα!».

«Όταν έκανε αυτά που έκανε είναι δυνατόν να μην το σκοτώσει, φυσικά και το σκότωσε. Το κερασάκι είναι ότι δεν υπάρχει συναίσθημα και όταν δεν υπάρχει συναίσθημα, δεν υπάρχουν αναστολές. Όταν δεν υπάρχει συναίσθημα δεν υπάρχουν ενοχές, δεν μετανιώνει, δεν υπάρχει μεταμέλεια» κατέληξε ο κ. Σούρας.

Αυτή η τοποθέτηση του ψυχιάτρου προκάλεσε την έντονη αντιπαράθεση του με τον συνήγορο υπεράσπισης του 28χρόνου, Παναγιώτη Χρυσικάκη.

Αδελφός Μπορίσοβα

Για τη συνάντηση που είχε με τον Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ μετά το Πάσχα του 2015 (γύρω στις 20 Απριλίου 2015) στη Βουλγαρία κατέθεσε στο Δικαστήριο ο αδελφός της Δημητρίνα Μπορίσοβα.

Χωρίς τίποτα να μαρτυρά τη φρίκη που είχε προηγηθεί και τη τύχη της Άννυ, ο Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ, όπως ανάφερε ο μάρτυρας, είχε συναντηθεί μαζί του για να του δώσει χρήματα. «Έπρεπε να έρθει ο Στάνισλαβ να μου φέρει λεφτά επειδή είχαμε προβλήματα με διαμέρισμα και μου είπε ότι πρέπει να φύγει».

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως όταν τον ρώτησε πώς ήταν η αδελφή του και η μικρή και εκείνος του απάντησε πως ήταν καλά.

«Η αδελφή μου δεν έχει ανάμιξη σε αυτό. Μας βοηθούσε παρά πολύ και πάντα ήταν δίπλα στο παιδί όταν χρειάζονταν κάτι, ήταν πάντα παρούσα. Περίπου μέχρι 3,5 ετών έμεινε Άννυ μαζί μας στη Βουλγαρία.

Του Αγίου Βαλεντίνου το 2015 η αδελφή μου, μας ζήτησε να την πάρει στην Ελλάδα. Από ότι κατάλαβα ο Στάνισλαβ ήθελε να πάρουν τη μικρή διότι η αδελφή μου μας έστελνε λεφτά για μικρή» κατάθεσε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Σας είχε εκφράσει παράπονα για άσκηση βίας σωματικής και λεκτικής από τον Στάνισλαβ;

Μάρτυρας : Όχι

Πρόεδρος : Ως προς το παιδί είχε πει ποτέ η αδελφής σας ότι του ασκεί βία;

Μάρτυρας : Όχι μπροστά μας δεν είχε γίνει ποτέ κάτι τέτοιο, ούτε η μικρή είχε κάνει παράπονα.

Πρόεδρος: Θα ανησυχούσατε αν σας έλεγε η αδελφή σας ότι πήγε στη Γερμανία και άφησε το παιδί στο Στάνισλαβ;

Μάρτυρας : Όχι και άλλη φορά την είχε πάρει όταν έμενε μαζί μας και δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας.

Πρόεδρος: Η άποψή σας για τον πρώτο κατηγορούμενο σε σχέση με την ανατροφή της Άννυ ποια είναι;

Μάρτυρας: Νομίζω ότι ήταν καλός διότι έδειχνε ότι την αγαπάει

Πρόεδρος : Γνωρίζετε αν ο πρώτος κατηγορούμενος και η αδελφή σας έκαναν χρήση ναρκωτικών;

Μάρτυρας :Όχι

Ο μάρτυρας σε ερώτηση της εισαγγελέως για τον 30χρονο Βούλγαρο Νασίφ Αχμέντοφ κατέθεσε πως τον Νικολάι τον είχε δει μόνο μια φορά και δεν τον γνωρίζει καλά.

Εισαγγελέας: Ο Σάββας που έβρισκε τα χρήματα και σας τα έδινε;

Μάρτυρας: Από την αδελφή μου

Σύνεδρος : Είχατε πάει στο διαμέρισμα της Μιχάηλ Βόδα;

Μάρτυρας :Εγώ προσωπικά δεν είχα φύγει από τη Βουλγαρία μέχρι τότε που έγινε αυτό με την Άννυ

Σύνεδρος : Για ποιο λόγο σας έφερε χρήματα ο Στάνισλαβ;

Μάρτυρας: Έπρεπε να πληρώσουμε το ενοίκιο.

Η δίκη συνεχίζεται την προσεχή Τρίτη

Σχετικές ειδήσεις