ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ομπάμα στην Αθήνα: «Κλαίει» όλο το ίντερνετ με μια φωτογραφία...

Ο Ομπάμα στην Αθήνα: «Κλαίει» όλο το ίντερνετ με μια φωτογραφία...

Ειδήσεις για Επίσκεψη Ομπάμα:Κεντρικό θέμα συζήτησης σε όλη τη χώρα και σε ολόκληρο τον κόσμο η επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα- Όλα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας στραμμένα στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά δε λείπουν και τα αστεία φωτομοντάζ που κάνουν θραύση στο ίντερνετ

Η φωτογραφία σπάει ταμεία. Όχι βεβαίως του Μπαράκ Ομπάμα, αλλά του Βασίλη Λεβέντη, που απεικονίζεται με πλακάτ στο Ελ. Βενιζέλος να ζητά... Οικουμενική Κυβέρνηση από τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Ήδη στα social media τα σχόλια έχουν πάρει φωτιά τόσο για τον Barack Obama, όσο και για τους Έλληνες πολιτικούς και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.

Στην κυριολεξία οι χρήστες του twitter και του facebook έχουν αρχίσει να... γλαντάνε τους πολιτικούς, όπως θα δείτε και στο τέλος του άρθρου.

Tα βασικά hashtags είναι: #obama #obama_athens

Δείτε το φωτομοντάζ με τον Βασίλη Λεβέντη - ο οποίος δε χάνει ευκαιρία να μιλά για οικουμενική κυβέρνηση - και γελάστε ελεύθερα.

leventis gia obama

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται -για λόγους ασφαλείας- σε συνεχή διαμόρφωση μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Το Προεδρικό αεροσκάφος Air Force One έφτασε στις 10:30 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που είναι στολισμένο με αμερικανικές σημαίες.

Συνεχής ροή ειδήσεων στο Live Blog του Newsbomb.gr

Σύμφωνα με το όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Μπαράκ Ομπάμα θα αφιχθεί στο Ελ. Βενιζέλος απο λεπτό σε λεπτό και θα μεταβεί κατευθείαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Αργότερα, ο Μπαράκ Ομπάμα θα πραγματοποιήσει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο τέλος της οποίας οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Κλειστοί δρόμοι - Απεργία σε Μετρό και τραμ - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Οι ελληνικές και οι αμερικανικές αρχές έχουν καταρτίσει λεπτομερές σχέδιο για την ασφαλή παραμονή του Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα. Από χθες το πρωί τέθηκαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας με περιπολίες περίπου 4.500 αστυνομικών, ενώ στην Αθήνα έχουν φτάσει περισσότεροι από 500 Αμερικανοί πράκτορες και ελεύθεροι σκοπευτές. Άνδρες της Ασφάλειας, της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής, καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του Αμερικανού Προέδρου, θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία, ενώ ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών θα αποτελούν τον προπομπό στα σημεία επίσκεψης του κ. Ομπάμα.

Επίσης, έχουν φτάσει, από την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, με μεταγωγικά αεροσκάφη, στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας οι θωρακισμένες λιμουζίνες του Αμερικανού Προέδρου και της συνοδείας του, βαρύς οπλισμός που θα φέρουν οι συνοδοί του και οι ομάδες κρούσης που θα επιτηρούν τα σημεία που θα κινηθεί, καθώς και πολλά βοηθητικά αυτοκίνητα, βαν και ΙΧ, με υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, που περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, μηχανήματα εντοπισμού και εξουδετέρωσης βομβών, απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. Μάλιστα, μαζί με το υπόλοιπο υλικό έχει έρθει κι ένα ελικόπτερο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στα σημεία που θα κινηθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος θα αποκλείεται η περιοχή, τουλάχιστον μισή ώρα πριν και θα υπάρχουν παντού ελεύθεροι σκοπευτές, σε ταράτσες και σε άλλα σημεία, ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκεται, για παν ενδεχόμενο, ένα "κινητό νοσοκομείο" 150 ατόμων, που έχει φτάσει από τις ΗΠΑ.

Μέχρι κι οι ελληνικές υπηρεσίες θα ενημερώνονται την τελευταία στιγμή από τους επιτελείς της ομάδας ασφάλειας του κ. Ομπάμα για τις μετακινήσεις του, ενώ μόνο η συνοδεία του και οι άνδρες ασφάλειας είναι περίπου 300 άτομα.

Όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΑΔΑ, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο, θα γίνονται σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, από το αεροδρόμιο μέχρι το ξενοδοχείο όπου θα διαμείνει ο Αμερικανός Πρόεδρος, σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Συγκεκριμένα, θα κλείνουν δρόμοι με τη συνοδεία του και θα ανοίγουν μετά από κάποιο διάστημα, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι γνωστή η χρονική στιγμή που θα συμβαίνει η κάθε παρέμβαση.

Πάντως, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Από την ΕΛΑΣ, παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Δείτε εδώ πώς κινούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Το βράδυ της Τρίτης θα παραβρεθεί σε επίσημο δείπνο προς τιμή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και την Τέταρτη (16/11) θα επισκεφτεί τον Παρθενώνα.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει ομιλία πιθανότατα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μετά την ακύρωση του σχεδίου για τον λόφο της Πνύκας, ωστόσο εξετάζεται και το ενδεχόμενο η ομιλία να γίνει και στο μουσείο της Ακρόπολης. Επειτα από διαβουλεύσεις που έγιναν μεταξύ των ελληνικών και των αμερικανικών αρχών ασφαλείας, αποφασίστηκε η ομιλία του κ. Ομπάμα να πραγματοποιηθεί σε κλειστό χώρο. Η επίσημη εκδοχή για αυτήν την αλλαγή ήταν ότι η ομιλία δεν θα πραγματοποιούταν στην Πνύκα, εξαιτίας του ενδεχομένου εκδήλωσης κακοκαιρίας.

Όπως αναφέρει εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η ομιλία αυτή θα επικεντρωθεί στις προσπάθειες που έχουν γίνει για αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων σε Ελλάδα, Ευρώπη και κόσμο ενώ θα εφαρμοστεί και τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης όπως αυτές αποτυπώνονται σε εκλογικές αναμετρήσεις και δημοψηφίσματα.

Αμέσως μετά την ομιλία του, ο Μπάρακ Ομπάμα θα αναχωρήσει για το Βερολίνο.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ.

Επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα: Ποιοι και γιατί έφαγαν «πόρτα» από το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο

Συνολικά 120 – 130 άτομα θα παρακαθίσουν στο επίσημο δείπνο που δίνεται απόψε, Τρίτη (15/11/2016) στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, ωστόσο δεκάδες άτομα «κόπηκαν» από τη λίστα των προσκεκλημένων.
Βάσει του πρωτοκόλλου, πλην του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που θα δώσει το «παρών» θα είναι ο πρόεδρος της ΝΔ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μεταξύ αυτών που αποκλείστηκαν ήταν όλοι οι αρχηγοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Παυλόπουλου με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, κατά διάρκεια της οποίας τους ενημέρωσε ότι δεν είναι δυνατόν να παραστούν στο δείπνο.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «κλειστοφοβική διπλωματία», ενώ χαρακτήρισε την απόφαση «απαράδεκτη».

«Ενημερώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ότι στις συναντήσεις και στο δείπνο των ελληνικών αρχών με τον Αμερικανό πρόεδρο Μ. Ομπάμα, από το πολιτικό κόσμο της Ελλάδος θα παρίστανται μόνο ο πρωθυπουργός, κυβερνητικά στελέχη και ο κ. Κ. Μητσοτάκης. Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη, προδίδει κλειστοφοβική διπλωματία και δείχνει ότι εμποδίζουν κάποιοι τον αμερικανό πρόεδρο να γίνει γνώστης των θέσεων των υπολοίπων κομμάτων. Στην Ελλάδα την πτώχευση την έφεραν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικός κληρονόμος του ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς, επαφή με τον ξένο επίσημο θα έχουν μόνο αυτοί που με την συμπεριφορά τους, των τελευταίων δεκαετιών κατέστρεψαν την Ελλάδα», δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης.

Παράλληλα, στο Προεδρικό Μέγαρο δεν θα εμφανιστούν η σύντροφος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα και η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ Μαρέβα Γκραμπόφσκι, καθώς τον Μπαράκ Ομπάμα δεν συνοδεύει η σύζυγός του, Μισέλ Ομπάμα.

Διαβάστε εδώ τι θα περιλαμβάνει το μενού στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Μπαράκ Ομπάμα

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις σχετικά με την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα

Αντίθετα, στη λίστα των προσκεκλημένων βρίσκονται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Επίσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν οι διατελέσαντες πρώην πρωθυπουργοί (Κ. Μητσοτάκης, Κ. Σημίτης, Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς, Λ. Παπαδήμος, Π. Πικραμμένος, Β. Θάνου) και οι πρώην Πρόεδροι Δημοκρατίας (Χρ. Σαρτζετάκης, Κ. Παπούλιας, Κ. Στεφανόπουλος).

Επίσης, στο δείπνο θα παρακαθίσουν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, πρέσβεις και πρυτάνεις πανεπιστημίων.

Ήδη στα social media οι συζητήσεις έχουν πάρει φωτιά. Δείτε το timeline του Twitter

Σχετικές ειδήσεις